Hugo de Jonge heeft groot en vrolijk nieuws voor maar liefst 7.500 statushouders

Hugo de Jonge gaat alle asielzoekers met dwang aan woning helpen

Minister Hugo de Jonge heeft zich als woningminister de afgelopen tijd keihard ingezet. Nu kan hij maar liefst 7.500 statushouders in Ter Apel gelukkig maken. De CDA-minister heeft tijdelijke huisvesting voor de gehele groep geregeld.

De Jonge zei vanmorgen voor aanvang van de ministerraad dat er afspraken op tafel liggen, waarin er een eind gemaakt wordt aan het heen en weer slepen van asielzoekers.

Snel noodwoningen bouwen

Wat gaat er gebeuren? Het kabinet gaat tientallen miljoen uittrekken om als een razende noodwoningen te laten bouwen. De Jonge heeft zelf een aantal locaties op het oog waar er meteen gebouwd kan gaan worden. Volgende week eist hij een mooi kaartje, waar alle locaties op staan aangegeven.

Vluchtelingen Ter Apel allemaal helpen

En daar blijft het niet bij, want de komende tijd worden er weer duizenden nieuwe asielzoekers verwacht. Daarom moeten de veiligheidsregio’s zorgen dat er pijlsnel 900 plekken voor crisisopvang worden gerealiseerd. Dit moet voorkomen dat de arme donders ’s nachts weer op stoelen moeten doorbrengen.

Volgens Eric van der Burg staan niet alle veiligheidsregio’s te trappelen om nog meer asielzoekers op te vangen. ”Maar het overgrote deel gelukkig wel.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven