Horrorweerbericht voor woensdag en donderdag: Dit staat ons te wachten

Horrorweerbericht voor woensdag en donderdag: ''Er staat ons iets te wachten''

Nadat we het een paar weekjes lekker warm hebben gehad, is het weer tijd voor een flinke plensbui. Dan zijn de boeren weer gelukkig, zijn waterbedrijven weer gerustgesteld en noem het allemaal maar op. En zie nu, het weerbericht voor aankomende woensdag en donderdag ziet er verre van zonnig uit. Sterker, het gaat he-le-maal los.

Dat laten de weermodellen van weer.nl tenminste zien. Aankomende nacht wordt er een onweersbui die komt aanwaaien vanuit Frankrijk verwacht. Die zal echter niet zo lang in Nederland blijven, maar volgens Reinout van den Born wordt het morgen her en der regenachtig.

Woensdag en donderdag

Morgen gaat het goed los wat betreft onweer. Menig Nederlander zal het gebulder kunnen horen vanuit zijn/haar bed. De dag erna, donderdag dus, trekt er een tweede onweersbui over ons land heen. Van den Born zegt dat de buien er ”heel erg actief” uit zien.

Horrorweerbericht voor woensdag en donderdag: ''Er staat ons iets te wachten''

”In beide gevallen kan het langdurig en hard onweren. Dan heb ik het over uren achter elkaar.” Waar het zwaartepunt van de buien zal komen te liggen is nog niet duidelijk. Wel weet de weerman te melden er er ”veel” gaat vallen. Hiermee doelt hij op ”tientallen milimeters” regen. Het zou zelfs kunnen dat er tot wel 50 millimeter regen valt op de natste plekken. Op woensdag en op donderdag.

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven