Horrorweer op komst: ”Het gaat zwaar omslaan”

Horrorweer op komst: ''Het gaat zwaar omslaan''

Aanstaande vrijdag begint de zomervakantie officieel in de provincie Noord-Holland. Dat zou aanleiding moeten zijn voor een feestje, maar het tegenovergestelde is helaas aan de orde. Tenminste, als we het over het weer gaan hebben.

Moedertje natuur dreigt namelijk roet in het eten te zullen gooien. Volgens Jan Visser, weerman bij NH Nieuws, wordt de volgende week gekenmerkt door regen, regen en nog veel meer regen.

Deze week

”Deze week valt het allemaal nog mee en we krijgen vandaag zelfs een mooie, droge dag met geregeld zon”, zo meldt Visser. ”De rest van de week is wel wat wisselvallig.”

”Af en toe vallen er buien die weer snel wegtrekken. De temperatuur komt uit rond de 21 graden.” Echt zomers is het dus bij lange na niet.

Zwembroek de kast in

Vanaf aankomende zondag kun je jouw zwembroek definitief in de kast leggen. Het wordt dan namelijk hondenweer. ”Vanaf dan slaat het weer helemaal om. De regenkansen worden dan groter en consistenter.”

”In de modellen is het vanaf dat moment nog steeds aan het toenemen. De temperatuur op zondag en maandag ligt dan rond de 24 graden, daarna zakt deze naar 21 graden.”

Berg je zwembroek maar op: ''Weer gaat enorm omslaan''

Tot einde van de maand

Bovenstaand geldt voor de gehele provincie. Visser heeft verdrietig nieuws voor zonliefhebbers (en dat zijn er nogal wat): ”Ik heb het vermoeden dat het zo doorgaat tot het einde van de maand.”

”Misschien dat het vanaf eind juli weer wat beter wordt.” Visser houdt nog een kleine slag om de arm. Volgens de weerman is het mogelijk dat de weersvoorspellingen er over een paar dagen weer helemaal anders uit zien: ”Maar dat acht ik niet waarschijnlijk.”

Geen hitte

We hebben ook even Weeronline geraadpleegd. Zij stellen dat de laatste weken van juli gekenmerkt worden door ‘echt Hollands zomerweer’.

Net als weerman Jan Visser voorspelt ook Weeronline temperaturen tussen de 20 en 24 graden en heel veel regen. Toch stellen de experts dat er ‘genoeg droge dragen’ tussenzitten.

Hitteliefhebbers kunnen beter naar Zuid-Europa op vakantie gaan, want de hitte aldaar komt niet naar Nederland. Ook een kleine, regionale hittegolf zit er niet in.

Scroll naar boven