Horrorstorm nog erger dan verwacht: Alle seinen op rood

gray clouds

Storm Ciarán arriveert vandaag in het land. Bij het KNMI heerst de verwachting dat het nog erger wordt dan waar men in eerste instantie vanuit ging. En dat is geen best vooruitzicht.

Storm

In eerste instantie kende het KNMI gisteren code geel toe voor het hele land. Inmiddels is dat aangepast. De kustgebieden hebben nu code oranje.

Zware wind

Aan het einde van de ochtend gaat het eerst los in Zeeland. Hier worden zeer zware windstoten verwacht van 100, tot wel 120 kilometer per uur.

Meteoroloog Jordi Huine meldt dat er zelfs uitschieters tussenzitten van 120 kilometer per uur. Vanavond neemt de wind af, waarna code geel geldt wegens windstoten van tussen de 80 en 100 kilometer per uur.

Code geel

In de rest van het land, de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel uitgezonderd, geldt code geel. De wind kan hier een kracht bereiken van 75 tot 90 kilometer per uur.

Frankrijk

Gisteravond arriveerde storm Ciarán flink huis in Frankrijk. Sindsdien wordt er veel overlast en schade gemeld. Ook zou een persoon lichtgew0nd geraakt zijn.

Meerdere departementen aan de West-Franse kust hebben code rood toebedeeld gekregen. Ook in Engeland zal de storm in de loop van de ochtend hard geraakt worden.

KLM schapt vluchten

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft besloten vanaf het begin van de middag alle aankomende en vertrekkende vluchten te schrappen.

Dit vanwege de verwachte windkracht 9 in combinatie met windstoten van 95 tot 110 kilometer per uur tot enorm onveilige situaties kunnen leiden op het platform.

Passagiers wiens vlucht is geannuleerd, worden omgeboekt naar een andere vlucht of krijgen hun geld terug. De maatregel geldt tot het einde van de dag.

Scroll naar boven