De Tour de France Femmes is gisteren voor een aantal wielrensters uitgelopen op een horror-scenario. Bij een val in de tweede etappe brak de Duitse Laura Süssemilch twee nekwervels, terwijl Marta Cavalli zo hard werd aangereden dat ze een schedelbreuk heeft opgelopen.

Süssemilch was maandag betrokken bij een van de vele valpartijen in de laatste 30 kilometer van de etappe. De Duitse, die vorig jaar bij de WK baanwielrennen goud pakte met de achtervolgingsploeg, was een dag eerder in de openingsrit door Parijs ook al onderuitgegaan.

De breuken van Süssemilch zijn gelukkig stabiel, zo laat haar ploeg Plantur-Pura via Twitter weten. De 25-jarige Laura moet desalniettemin voorlopig een beschermende nekkraag dragen.

Aangereden

Waar de verwondingen van Süssemilch al ernstig zijn, liep het voor de Amstel Gold Race winnares Marta Cavalli pas echt uit op een drama. Terwijl de Italiaanse op de grond lag, werd ze op volle snelheid aangereden door de Australische Nicole Frain.

BEKIJK OOK  Verdrietig: losgebroken hond doodgereden op snelweg

Cavalli werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, maar gelukkig heeft onderzoek uitgewezen dat er geen breuken zijn.

Te veel pijn

Naast Süssemilch en Cavalli, kwam ook Amanda Spratt lelijk ten val waardoor ze de Tour moest verlaten. ”Gelukkig heeft ze niets gebroken, maar ze heeft wel te veel pijn om weer op de fiets te stappen”, zo zegt de ploegleider van BikeExchange- Jayco vlak voor de derde etappe.


Like it? Share with your friends!