Horror-weersvoorspelling voor oudjaarsavond: ”Ongeschikt voor vuurwerk”

KNMI waarschuwt voor zeer slecht weer: ''Blijf morgen binnen''

Meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar knipperde maar liefst twee keer met zijn ogen toen hij vanmorgen vroeg de weersverwachting voor oudjaarsdag te zien kreeg. Hoewel de temperaturen er niet om liegen, gaat het flink los.

In De Bilt kan het aanstaande zaterdag maar liefst 15 graden worden, terwijl in Limburg maar liefst 18 graden verwacht wordt. Zeer uitzonderlijk. Maar volgens Middendorp hoeft niemand zich te verbeelden dat het ‘lenteweer’ wordt. Guur past beter.

”Oudejaarsdag doet qua weerbeeld meer denken aan de herfst”, zo zegt de weerman. ”We gaan heel dicht bij het record komen. Dat staat momenteel op 17,8 graden, gemeten in Buchten op 4 december 1953. Misschien wordt het wel de warmste decemberdag ooit.”

Horror-weersvoorspelling voor oudjaarsavond: ''Ongeschikt voor vuurwerk''

Regen en harde wind

Als gevolg van de regen en harde wind zijn de weersomstandigheden verre van ideaal voor vuurwerkliefhebbers. “Het enige voordeel is dat het niet koud wordt. Rond middernacht komen we uit op gemiddeld 13 graden: het koudst op de Waddeneilanden met 10 graden tot 15 graden in Limburg. Handschoenen en een sjaal zal je niet nodig hebben.”

Scroll naar boven