Hooligans met bivakmutsen slaan kinderen in elkaar in speeltuintje

Hooligans met bivakmutsen slaan kinderen in elkaar in speeltuintje

In Eindhoven is afgelopen vrijdag iets gebeurd wat het daglicht niet kan verdragen. Een groep hooligans is compleet losgegaan op voetballende kinderen, die op een pleintje aan het spelen waren. Omroep Brabant meldt dat het om 10 tot 15 man gaat.

Terwijl de jongens van 14 en 15 jaar een balletje trapten op het veldje aan de Toon Schröderlaan, klonk in het Jan Louwers Stadion het fluitsignaal: FC Eindhoven versloeg PEC Zwolle met 4-2.

Stalen stang

Een moeder van een van de kinderen vertelt wat er toen gebeurde: ”Toen de wedstrijd was afgelopen kwam er een enorme groep jongens op de kinderen afgerend. Ze hadden bivakmutsen op en waren duidelijk op oorlogspad. Sommigen hadden zelfs een stalen stang bij zich.”

De kinderen die aan het voetballen waren op een pleintje aan de Toon Schröderlaan, werden vervolgens zonder enige reden compleet afgetuigd. Een van de kinderen werd met een stalen stang in zijn nek geslagen, terwijl andere kinderen gewond zijn aan hun nek en/of hoofd.

De moeder is vanzelfsprekend woedend. ”De jongens voetballen hier bijna elke avond, maar dit heb ik nog nooit gezien. Ik ben in shock.”

Aanhouding

Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om de doorgeslagen voetbalsupporters weg te jagen. Ook agenten werden vervolgens bekogeld met stenen, straatmeubilair en blikken bier. Omdat de politie de orde wilde herstellen, is er maar een iemand aangehouden. Wel is een onderzoek gestart om de andere hooligans op te sporen.

De ouders van de kinderen zijn gisteren naar het politiebureau gegaan en hebben aangifte gedaan.

Scroll naar boven