Hooligan daagt oudere man uit, maar ziet zijn zoon niet

Hooligan daagt oudere man uit, maar ziet zijn zoon niet

Voetbalfans zijn in de meeste gevallen ontzettend gepassioneerde mensen. De meesten leven en ademen de club die ze steunen. En dat gaat soms ver. Zeker wanneer we over een ‘hooligan’ spreken. Iemand die graag knokt uit naam van de club.

Hooligans

Er is natuurlijk helemaal niets mis met het supporten van een team, maar het wordt een beetje sneu wanneer je anderen de maat probeert te nemen omdat zij toevallig fan zijn van een ander team.

In Nederland zien we bijvoorbeeld dat fans van een uitspelende club, niet tussen het thuispubliek kunnen zitten. Want dan wordt de sfeer grimmig. Zeker wanneer het uitspelende team een goal maakt en een ‘uitsupporter’ in een thuisvak heel hard gaat juichen.

Oudere man

In de voetbalwereld gelden een aantal ongeschreven regels. Knokken is best okee, maar kinderen, mindervalide mensen en ouderen laat je met rust.

In een uitgelekte video is te zien hoe een jonge ‘voetbalsupporter’ zich niet aan die regel houdt. Hij begint een oudere man te jennen en schreeuwt zo’n beetje in zijn gezicht.

Hooligan daagt oudere man uit, maar ziet zijn zoon niet

Maar wat deze jongen niet besefte, is dat de man niet alleen was. Sterker nog, zijn zoon flankeerde hem. Vrijwel direct nadat de jongen begint te schreeuwen, gaat het mis.

Zoon grijpt in

De zoon pikt het gedrag van de jongen niet en maait hem genadeloos neer. Ook niet zachtzinnig ofzo. Echte een precisiestoot, vol onder zijn kin.

De ‘supporter’, die even daarvoor nog stoer stond te schreeuwen, gaat direct tegen de grond en staat niet meer op. Anderen beginnen te joelen.

Het blijkt te gaan om een supporter van het Britse Chelsea, dat een bezoekje bracht aan West Ham United. Die laatste club staat niet voor niets bekend als ’the Hammers’. Slaap lekker!

Scroll naar boven