Hoogzwangere vrouw snoeihard in buik getrapt om portemonnee

Lichtgetinte man tuigt hoogzwangere vrouw zwaar af en rent weg

Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is recentelijk aangehouden in Den Haag. Hij wordt verdacht van het aftuigen van een hoogzwangere vrouw in Capelle aan den IJssel.

Details van het incident

De aanval vond plaats op 7 november. De vrouw stapte rond 20.15 uur uit de metro bij station Capelsebrug. Toen ze door de Haydenstraat liep, werd ze plotseling van achteren aangevallen.

Eerst eiste de man geld. Toen het slachtoffer zei dat ze dat niet had, kreeg ze een dreun en roofde de man haar telefoon. Daarna strompelde ze daar bloedend en huilend rond: tot een jongetje uit de buurt van een jaar of 12 haar meenam naar een bankje om haar te kalmeren en de politie te bellen.

Na de val moest de vrouw met spoed geopereerd worden. Gelukkig bleef haar ongeboren kind ongedeerd. Dit incident heeft echter een grote impact gehad op haar gezondheid en welzijn.

De rol van camerabeelden

Dankzij de camerabeelden in de omgeving kon de politie de verdachte identificeren. Deze beelden waren cruciaal in het onderzoek en leidden tot de aanhouding van de man in Den Haag.

De aanval heeft veel bezorgdheid veroorzaakt in de lokale gemeenschap. Veiligheid in het openbaar vervoer en op straat is een groeiend punt van zorg geworden.

Oproep tot getuigen

De politie heeft een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Iedereen met meer informatie wordt gevraagd contact op te nemen, om de zaak verder te helpen oplossen.

Verdere stappen in het onderzoek

De politie zet het onderzoek voort en meer details zullen volgen naarmate het onderzoek vordert. De nadruk ligt op het waarborgen van de veiligheid in de regio en het voorkomen van soortgelijke incidenten in de toekomst.

Scroll naar boven