Hoogzwangere vrouw gaat lekker tennissen, en dan breken haar vliezen

Hoogzwangere vrouw gaat lekker tennissen, en dan breken haar vliezen

Een hoogzwangere vrouw die een potje ging tennissen in Downers Grove, gelegen in de Amerikaanse staat Illinois, moest het partijtje al snel onderbreken. Toen ze een bal terug wilde meppen en daarbij opsprong, braken haar vliezen.

Vruchtwater

Wanneer vrouwen zwanger zijn, is de baby omhuld door vliezen die het vruchtwater vasthouden. Wanneer vliezen breken, komt er vruchtwater vrij.

We dachten we vermelden dit maar even, aangezien niet iedereen aandacht had voor het vak biologie op school. Of mensen die dit nog nooit ervaren hebben.

Hoogzwangere vrouw gaat lekker tennissen, en dan breken haar vliezen

Vliezen breken

Wanneer de vliezen het begeven, is dat een teken dat het kindje eraan komt. Bij ongeveer zestig procent van alle zwangere vrouwen, beginnen de weeën binnen 24 uur nadat de vliezen zijn gebroken. Bij negentig procent van de vrouwen gebeurt dat binnen 48 uur.

Wanneer de vliezen breken, komt daar een hoop (vrucht)water bij kijken. Sommige vrouwen denken dat ze in hun broek geplast hebben.

Dat is ook niet zo gek, want door het gewicht van een baby gebeurt het vaak dat vrouwen het spontaan laten lopen. Maar vruchtwater omvat wel wat meer liters.

Tennisbaan

Anyway, als de vliezen breken wil je dat het liefst niet op een vreemde plek. Denk aan de auto, op je eigen bank of….op de tennisbaan.

De vrouw in onderstaande video was lekker aan het Pickleballen (een van tennis afgeleid spel), toen haar vliezen braken. Wat we horen is een kreet, waarna het nat wordt in haar broek. Of het echt haar vliezen waren weten we niet, evenals de vraag of ze het potje nog heeft afgemaakt.

Bron: VKMag

Scroll naar boven