Hoogste bungeejump ter wereld gaat mis: Toerist stort 233 meter naar beneden

In China is een 56-jarige toerist om het leven gekomen bij bungeejumpen. De man deed een poging om de hoogste bungeejump ter wereld, in het Chinese Macau, te voltooien. Dat is niet goed afgelopen, zo meldt De Telegraaf.

Bungeejump

Ons maak je niet gelukkig met het vooruitzicht van bungeejumpen. Er kan vanalles misgaan en je bent afhankelijk van een elastiek. Bovendien is de auteur van dit artikel ook allesbehalve dol op hoogtes. Een dergelijke sprong slaan wij dus maar even over.

Maar gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Er zijn namelijk ook veel mensen die dit minimaal een keer gedaan moeten hebben van zichzelf.

Een van hen was een 56-jarige Japanner. De toerist was speciaal naar de Macau Tower in China gekomen om zich te wagen aan de hoogste bungeejump ter wereld.

Hoogste bungeejump ter wereld gaat mis: Toerist stort 233 meter naar beneden

Bewustzijn verloren

Naar verluidt had de man, die kampte met kortademigheid er ontzettend veel zin in. Helaas verloor hij kort na de sprong al zijn bewustzijn.

Eenmaal van het touw afgehaald werd hij met spoed overgebracht naar de eerste hulp. Men kon echter niets meer voor de man betekenen.

Het is niet bekend of, en welke klachten de man had voordat hij sprong. Op de website van het bedrijf dat de bungeejumps organiseert, valt te lezen dat waaghalzen verplicht zijn om eventuele medische aandoeningen vooraf te melden. Of dat hier ook gebeurd is, is niet duidelijk.

Vier miljoen sprongen

Het bedrijf heeft wereldwijd al meer dan vier miljoen! succesvolle sprongen op haar naam staan. Er wordt een zeer strikt veiligheidsprotocol aangehouden.

Er zijn geen beelden vrijgegeven van de sprong van de Japanner. Op X (Twitter) hebben we wel ander beeldmateriaal gevonden van iemand anders die van de Macau Tower springt:

Scroll naar boven