Hoogbegaafde Laurent (12) studeert af en behaalt masterdiploma

Hoogbegaafde Laurent (12) studeert af en behaalt masterdiploma

De pas 12-jarige Laurent Simons staat bekend als een wonderkind. De tiener die een geschat IQ van 145 heeft, behaalde recent zijn masterdiploma fysica in Antwerpen. Laurent zit vol ambitie en wil doorgaan met het verwezenlijken van zijn droom: artificiële organen maken.

Waar andere kinderen op twaalfjarige leeftijd met hun rugtasjes over een schoolpleintje struinen en lachen om grappen over poep en plas, was Laurent eergisteren aanwezig in Vaticaanstad. De jongen was daar op uitnodiging om een speciale en besloten klimaatconferentie bij te wonen.

Hoogbegaafde Laurent (12) studeert af en behaalt masterdiploma

Laurent bevond zich in het gezelschap van topwetenschappers en beleidsmakers, iets dat volgens zijn vader ”best wel vaak gebeurt.”

Mensen onsterfelijk maken

Anyway, Laurent heeft zichzelf een mooi doel gesteld: het onsterfelijk maken van de mensheid met artificiële organen. Hij is gisteren weer een stapje dichterbij gekomen, door het behalen van zijn masterdiploma in de fysica aan de Universtiteit Antwerpen.

En dat heeft hij snel geregeld. Zijn studiegenoten doen er normaliter twee jaar over, maar het wonderkind regelde het in een semester met een score van 88 procent. Laurent was niet voornemens de allerhoogste score te halen. ”Ik ken de stof gewoon heel goed, dus ik krijg automatisch een goed cijfer.”

Bizarre statistieken

Laurent Simons is met recht een wonderkind te noemen. Op zijn 8e slaagde hij al op het gymnasium. Daarna ging hij naar de TU Eindhoven, voor zijn bachelordiploma. Daar stopte hij echter na een vertrouwensbreuk. Maar op 12-jarige leeftijd is hij nu in het bezit van zijn master.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven