Hondje zakt in elkaar na bevrijding uit snikheet busje

Hondje zakt in elkaar na bevrijding uit snikheet busje

Het is ongelooflijk voor woorden maar er zijn blijkbaar nog steeds mensen die zo weinig om dieren geven dat zij ze gewoon achterlaten in potdichte voertuigen. De nieuwsberichten over deze gruweldaden zijn inmiddels al niet meer bij te houden.

Ook vandaag was het helaas weer raak. Op een dag waarop we in Nederland het hitterecord braken, zat een klein hondje opgesloten in een bestelbus.

Omstanders

Vanmiddag ging het in Den Haag helemaal fout. De eigenaar van een hond had het dier achtergelaten in zijn bestelbusje. Hoe lang het viervoetertje in het voertuig heeft gezeten is niet bekend.

Maar bij de hulpdiensten kwam vanmiddag een telefoontje binnen over een onwel geworden hond in een voertuig in het stadsdeel Segbroek.

Halsoverkop werd koers gezet naar de aangewezen plek, waarbij dienders het diertje uit de auto wisten te bevrijden. Maar toen de hond uit de auto werd gehaald, zakte het hulpeloze diertje in elkaar door de hitte. Het waren taferelen waarvan je nekharen recht overeind gaan staan.

Omstanders

Omstanders die het zagen gebeuren hebben geen moment getwijfeld en ondernamen direct actie. Ze hebben de hond gekoeld door het diertje onder zijn oksels en tussen zijn tenen nat te maken. Ook kreeg hij water. Door deze levensreddende actie heeft de hond het overleefd.

De autoriteiten in Den Haag zijn de omstanders zeer erkentelijk voor hun snelle optreden. De hond is niet terug bij zijn baasje. Hij is teruggebracht naar de vorige eigenaar.

Niet de eerste keer

Het achterlaten van huisdieren komt in Nederland vrij vaak voor. Gisteren nog meldden wij een geval in Amsterdam. Daar werd ook een hond achtergelaten in een camper.

Hondje zakt in elkaar na bevrijding uit snikheet busje

Toegesnelde agenten hebben het raam ingetikt en wisten het oververhitte dieren uiteindelijk te bevrijden. De dierenambulance zorgt momenteel nog altijd voor hem., omdat de eigenaren tot dusver niet eens de moeite genomen hebben de hond op te halen.

Wij vinden het van groot belang dat mensen hiermee stoppen. Er is geen enkele reden mogelijk om dieren en/of kinderen in een voertuig achter te laten met de ramen dicht. Wij vragen je daarom om dit artikel te delen, zodat veel mensen dit kunnen lezen en wellicht een volgend geval kan worden voorkomen.

Scroll naar boven