Hondeneigenaren nemen meer foto’s van hun huisdier dan van echtgenoot, laat studie weten

Honden zijn geweldige beesten. Als ik na een lange dag thuiskom, is mijn hond altijd blij me te zien, wat voor dag ze ook heeft gehad. Zelfs als ik haar vijf minuten met rust laat en terugkom, is ze blij me te zien. Ze is de schattigste, en de gezelligste en de liefste.

Honden houden onvoorwaardelijk van ons, bieden urenlang knuffelplezier, amusement en gegiechel en luisteren zonder oordeel (en begrip, maar dat is een klein detail).

Het is dus geen verrassing dat hondeneigenaren volgens een nieuwe studie meer geneigd zijn foto’s van hun hond te maken dan van hun echtgenoot.

Ik bedoel, ik ben niet verrast. Maar ik denk ook dat mijn man prikkelbaar en meer dan een beetje in de war zou raken als ik elke dag meerdere foto’s van hem maakte terwijl hij sliep of op de bank lag.

labrador

In het onderzoek gaf ongeveer 65% van de hondenbezitters toe dat ze meer foto’s van hun huisdier maken dan van hun echtgenoot. Het onderzoek is uitgebracht door Rover.com, een website waarmee hondeneigenaren hondenoppas en hondenuitlaters in hun omgeving kunnen inhuren.

De studie heeft ook enkele andere interessante feitjes opgegraven die aantonen dat honden belangrijke leden van de familie zijn.

Ongeveer 78% van de “hondenmensen” zei dat ze hun hond meenemen in belangrijke familiemomenten. Dit zijn uitstekende mogelijkheden om foto’s te maken, zoals gezinsvakanties of de jaarlijkse vakantiekaart, en zelfs evenementen die zo bijzonder zijn als bijvoorbeeld een huwelijksaanzoek.

Voor echtparen die denken dat afwezigheid het hart doet groeien, lijkt het erop dat je partner haar hond meer zou missen dan jou als ze een week weg zijn. Blijkbaar denkt 47% van de hondenbezitters dat het moeilijker is om hun huisdier een week te verlaten dan hun partner (ouch).

Voor de alleenstaanden die er zijn, schijnt het dat 1 op 4 van jullie een huisdier op een date meenemen.

schattig hondje

Wat vind jij van het onderzoek? Klopt het bij jou en je echtgenoot? Deel een paar van je hondenfoto’s in de comments! Wij zijn heel benieuwd!