Hond Teddy is geschrokken van vuurwerk en is al 5 dagen vermist

Peggy van Boxtel uit Amsterdam is kapot van verdriet. Haar hondje Teddy schrok zo erg van vuurwerk, dat hij is weggerend. Baasje Peggy zit er helemaal doorheen en mist haar trouwe viervoeter enorm.

De vrouw vermoedt dat Teddy van de Gaaserplas in de richting van Abcoude is gerend. Ze is al dagen op zoek naar haar Shih Tzu / Toypoedel van 2 jaar oud. Tot nu toe zonder resultaat. Terwijl Peggy zoekt zegt ze: ”Het is dag vijf en het is zo’n groot gebied.”

Teddy is geschrokken van vuurwerk en is al 5 dagen vermist

Niet alleen

Gelukkig weet Peggy zich gesteund door veel mensen en organisaties die haar helpen zoeken. Zo deelt haar ex een bericht op Twitter over de vermissing, terwijl ook vrijwilligersorganisatie Dogsearch en de bekende zangeres Anouk en de minder bekende Georgina Verbaan meehelpen.

Hond Teddy is geschrokken van vuurwerk en is al 5 dagen vermist

Oud en nieuw een ramp

Marianne Dalhuisen van Dogsearch kopt een open deur in door te stellen dat honden ‘enorm schrikken van vuurwerk’. Ze vond Oud en nieuw ‘een ramp’. Bij de vrijwilligersorganisatie kwamen in totaal 14 meldingen binnen van vermiste honden en op Teddy na is elke hond teruggevonden.

Dalhuisen is er stellig over en opteert voor een landelijk vuurwerkverbod. Ze zou graag zien dat vuurwerk per 2023 alleen nog afgestoken mag worden door gemeenten, zodat hondeneigenaren deze plek dan niet hoeven te bezoeken. ”Het is zo’n shock voor die beesten!”

Gouden tip

Als jij weet waar Teddy is en de hond terugbrengt naar de eigenaar, dan krijg je van Peggy 500 euro aan vindersloon. Dat is natuurlijk een schitterend gebaar, maar het is onbetaalbaar om hond en baasje met elkaar te herenigen. We hopen dat Teddy snel gevonden wordt.

Scroll naar boven