Hond rent naar soldaat op het vliegveld en laat onschuldige omstanders in tranen achter

Amerikaanse legerspecialist Vance McFarland bracht zijn tijd door in Afghanistan en ontdekte explosieven met de hulp van een Tsjechische herder, Ikar genaamd. De viervoetige soldaat werd opgeleid als een tactische explosieve opsporingshond en zelfs de legale specialist McFarland gaf toe dat het hebben van een hond bij hem voelde alsof hij “thuis was”. Maar toen hun inzet ten einde kwam, kwamen legervakman McFarland en Ikar vreugdevol uit het vliegtuig bij Ft. Bragg, namen een foto samen en toen werd Ikar meegenomen voor een nieuwe trainingsprogramma. Maar er stond de arme Ikar iet heel anders te wachten.

Er was geen onmiddellijke behoefte aan Ikar’s diensten nadat hij terugkwam uit Afghanistan, dus lieten ze hem een paar weken wachten. Helaas duurde dit langer dan verwacht en in plaats daarvan werd de arme hond 17 lange, ellendige maanden vastgehouden. Toen Mission K9 Rescue hoorde van de situatie van Ikar, kwam hij in actie. Kristen Maurer, voorzitter van de organisatie, heeft hard gewerkt om Ikar en een paar andere honden die opzij werden gezet, te bevrijden. Deze honden hebben hun leven opgeofferd en werden beschouwd als helden, maar werden niet zo behandeld.

Terwijl ze vocht om Ikar en de andere honden naar huis te halen, werkte Kristen hard om de originele trainer van de honden te vinden. Army Specialist McFarland werd op een ochtend wakker tot hij een ​​overvloed aan Facebook-berichten ontdekte van mensen die wilden weten of hij en Ikar samen hadden gediend in Afghanistan.

Hij was geschrokken toen hij hoorde wat er was gebeurd met zijn buddy, zijn redder in nood, zijn beste vriend. Uiteindelijk kwam Mission K9 Rescue door en kon Ikar en de andere honden naar huis. Army Specialist McFarland maakte zich er zorgen over dat Ikar hem niet zou herinneren, maar zodra het stel elkaar op het vliegveld zag, spoelde zijn angst weg.

Bekijk deze ongelooflijke reünie in de onderstaande video:

Army dog races into arms of soldier after 3 years apart

Bron: Innerstrength

Laat een reactie achter

Scroll naar boven