Hond redt het leven van baasje na aanval door poema – ‘Mijn held’

Honden zijn liefhebbende en loyale huisdieren. Ze hebben geweldige instincten en zullen altijd helpen wanneer ze voelen dat hun baasje in gevaar is, zelfs als dit betekent dat ze zichzelf in gevaar brengen.

Heldhaftige hond

Erin Wilson, uit Trinity County, Californië, is de liefhebbende eigenaar van een 2-en-een-half jaar oude Belgische Mechelaar genaamd Eva. Onlangs maakten de twee een wandeling langs de rivier, maar de rustige dag veranderde in een levensbedreigende situatie.

Volgens de Sacramento Bee werd Erin bedreigd door een poema. Niemand was in de buurt om te helpen, behalve haar hond. En zoals je je kan voorstellen twijfelde Eva geen moment.

Eva ging dapper de confrontatie aan met de bergleeuw: Ze zegt dat ze de grote kat van Erin afleidde. Het resulteerde in een gevecht waarbij de poema zich vastklemde aan haar schedel. Gelukkig kwam er net op tijd een automobilist langs die de poema wegjaagde met pepperspray.

Toen de poema Eva uiteindelijk uit zijn greep liet, had de hond ernstige verwondingen aan haar schedel. ‘Ze had een paar steekwonden in haar gezicht,’ zei Erin tegen de Sacramento Bee. “En er kwam veel bloed uit haar mond.”

Eva werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waarbij de heldhaftige hond gelukkig gaat herstellen. Erin startte een GoFundMe om Eva’s medische rekeningen te helpen betalen, en zegt dat haar redder nu herstelt en meldt dat dierenartsen ‘optimistisch’ zijn.

“Ze is nog steeds niet uit het bos, ze is zwaar verdoofd totdat we er zeker van kunnen zijn dat de druk in haar hoofd is verminderd”, schreef ze. “Ze heeft 2 breuken in haar schedel, een punctie in de sinusholte en een ernstige zwelling rond haar linkeroog, wat haar zicht belemmert.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven