Hond graaft tijdens wandeling kistje op, eigenaren openen hem en bellen direct de politie

Hond graaft tijdens wandeling in het bos en stuit op kist, eigenaren openen hem en bellen direct de politie

In Frankrijk heeft een hond tijdens een wandeling door de natuur een rasechte schatkist opgegraven. Het dier botste op een metalen kistje. De eigenaren groeven het kistje uiteindelijk helemaal uit en namen deze mee naar huis.

Hond

Franse media schreven de afgelopen dagen al over de vondst. De eerlijke vinders, twee koppels, waren twee jaar geleden aan het wandelen door La Londe-les-Maures.

Toen hun hond begon te graven in de aarde, dook er plotseling een metalen kistje op. De koppels besloten de kist te openen, en troffen een plastic zak aan met twee bundels met bankbiljetten. Het totale bedrag kwam uit op 400.000 euro. De koppels zijn daarop naar de p0litie gestapt.

Die heeft geprobeerd de herkomst van het geld te achterhalen. Men gaat er vanuit dat het geld afkomstig is van activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen.

Ondanks DNA-onderzoek, het inzetten van speurhonden en observaties ter plaatse, is na twee jaar nog steeds niet duidelijk waar het geld vandaan komt.

Eerlijke vinders

En dat betekent jackpot voor de vinders. De Franse wet schrijft namelijk voor dat de eerlijke vinders aanspraak maken op de helft van het geld.

In andere woorden: zij kunnen mooi 200.000 euro bijschrijven. Of ze daar nog belasting over moeten betalen is onduidelijk. De andere helft van het geld wordt gegeven aan de gemeente La Londe-les-Maures, waar het geld is gevonden. Dat is lekker verdienen dus.

Scroll naar boven