Hond door voorhoofdje geschoten: ”Geluk dat hij nog leeft”

Hond door voorhoofdje geschoten: ''Geluk dat hij nog leeft''

In de Amerikaanse staat Pennsylvania is een hondje gevonden met een gapende wond tussen zijn ogen. Toen een dierenarts een röntgenfoto maakte, schrok hij enorm van wat hij zag: het diertje bleek in het hoofd geschoten. 

Het hondje, genaamd Arthur, werd vorige maand ontdekt bij een boerderij in New Holland, nabij Philadelphia. De hond werd gevonden met een grote wond op zijn voorhoofd en een oorontsteking. Ook had het diertje last van bloedarmoede en zat hij onder de vlooien.

Dierenarts Alicia Royer zegt: “Pas toen ik de wond goed had schoongemaakt, zag ik dat de wond perfect rond was. De verhoogde randen langs de wond gaven mij een afschuwelijk gevoel, het leek op een schotwond.”

Röntgenfoto

Een röntgenfoto bevestigde dat Arthur inderdaad door een kogel was geraakt. Wonder boven wonder was deze kogel langs zijn hersenen gegaan en in zijn kaak in ontelbaar veel stukken versplinterd. De corgi kreeg antibiotica en pijnstillers en de schotwond werd afgedekt met verschillende zalven. Een week later gaat het al iets beter met Arthur.

Kogelresten in kaak

Zijn wond geneest goed. Mogelijk dat de kogelresten die in zijn kaak zijn achtergebleven na verloop van tijd nog wel voor problemen kunnen zorgen. In dat geval zal de hond een operatie moeten ondergaan.

De eigenaren van Arthur zijn gelokaliseerd. Zij wonen op slechts een paar minuten van de afstand waar het diertje werd gevonden, maar worden niet verdacht van het toebrengen van het letsel. De politie doet onderzoek, maar heeft nog geen andere verdachten in het vizier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pennsylvania SPCA (@pspca)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven