Hond bijt pasgeboren baby’tje, kindje overleeft het niet

Hond bijt pasgeboren baby'tje, kindje overleeft het niet

Afgelopen donderdag kwam er een verdrietig bericht uit Emmeloord. De hulpdiensten gingen met spoed naar het Antonius Ziekenhuis, waar een kindje naartoe was gebracht. Op dat moment was er nog enorm veel onduidelijk.

Staalstraat

Afgelopen donderdag rukten de hulpdiensten rond 09.00 uur uit naar het Antonius Ziekenhuis. Ook gingen er meerdere agenten naar een woning aan de Staalstraat.

Tot dusver was er heel weinig informatie bekend. Buurtbewoners hadden geen idee wat zich had afgespeeld in de woning. De autoriteiten wilden weinig kwijt.

Toch was het meteen duidelijk dat er iets vreselijks gebeurd was. Er was ook een team van Forensische Opsporing in de woning aanwezig. Zij deden de hele dag onderzoek. Het enige dat er bekendgemaakt werd, was dat er een hond in beslag was genomen.

Hond

Inmiddels is duidelijk geworden dat de hond het baby’tje heeft doodgebeten. Dat meldt de p0litie vandaag. Er is sectie op het lichaam uitgevoerd, waarna de conclusie helder is.


Buurtbewoners meldden in een eerder stadium dat er een jong stel in de flatwoning aan de Staalstraat woont. Het zou gaan om arbeidsmigranten die net ouders waren geworden.

Of dit ook daadwerkelijk zo is, wordt niet bevestigd. Het Openbaar Ministerie doet momenteel onderzoek naar de rol van de betrokkenen.

De hond is momenteel nog in leven. Of het dier zal worden ingeslapen is momenteel ook nog niet te zeggen. Wanneer er een update volgt, laten wij dat uiteraard weten.

Nabeschouwing redactie: De gekozen thumbnail (foto) betreft niet de hond waar het om gaat, maar is random gekozen.

Scroll naar boven