Hogere orderwaarde tijdens Black Friday 2023

save up to 50% Black Friday clip art

Het is weer november, de tijd van het jaar waarin we kunnen shoppen met korting. Het is binnenkort namelijk weer Black Friday. Deze trend is overgewaaid uit Amerika, maar verovert inmiddels over de hele wereld heel wat harten van koopjesjagers. Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 24 november en profiteer je in diverse winkels van hoge kortingen. De datum wordt bepaald door Thanksgiving dat in Amerika gevierd wordt. Van oorsprong is de dag na Thanksgiving het startschot om cadeautjes voor de feestdagen in te slaan. Een trend waarop veel winkeliers inspelen met hoge kortingen en langere openingstijden.

Niet meer alleen cadeaus voor de feestdagen

Black Friday is niet alleen het ideale moment om je cadeautjes voor de feestdagen met korting aan te schaffen, maar ook gewoon je winter garderobe of je basics aan te vullen. Ook wachten veel mensen tot Black Friday met het aanschaffen van hun spullen voor hun vakantie. Winkelen is altijd leuk, maar tijdens de Black Friday Sale wordt het nog leuker. Je kunt dan verschillende merkkleding shoppen zonder je bankrekening te hoeven plunderen. Denk aan merken zoals Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Apple, HP, The North Face en Scotch & Soda.

Een lang weekend vol korting

Inmiddels is de Black Friday Sale zo groot dat het niet meer bij een dag blijft, maar je vaak een heel weekend of soms zelfs hele weken van korting profiteert. Het wordt dan gecombineerd met Cyber Monday, een andere trend uit Amerika. Op Cyber Monday profiteer je juist van hoge kortingen op je online aankopen. De laatste jaren heeft de online verkoop natuurlijk een grote vlucht genomen, waardoor veel winkels ook de Black Friday Sale online aanbieden. Black Friday deals variëren van korting op producten tot gratis verzending.

Black Friday trends 2023

Waar de omzet in 2022 ongeveer 5% hoger was op Cyber Monday dan in 2021 wordt er dit jaar opnieuw een recordjaar verwacht in het aantal verkopen. Een van de grootste trends die verwacht wordt voor Black Friday 2023 is de hogere gemiddelde orderwaarde. Daarnaast zal er nog meer online besteld worden. Deze toename zal dan vooral plaatsvinden in mobiele verkopen en minder fysiek in winkels gekocht worden.

Exclusieve aanbiedingen abonnees

Ben je op zoek naar iets speciaals of wil je van maximale korting profiteren, abonneer je dan tijdig op nieuwsbrieven en houd je social media kanalen in de gaten. Hierop worden vaak de kortingen al aangekondigd en voor nieuwsbriefabonnees gelden soms exclusieve aanbiedingen. Soms zit er ook verschil in de aanbiedingen van vrijdag en maandag, let hier op zodat je geen enkele aanbieding misloopt!

Scroll naar boven