Hoeveel keer per dag poepen is gezond? Wij zochten het uit

Hoeveel keer per dag je poept is niet een onderwerp wat veel besproken wordt onderling. Toch is het legen van je darmen wat we noemen een ‘basisfunctie’. Maar hoeveel keer per dag poepen is eigenlijk gezond?

Hoeveel keer per dag poepen

Het komt er op neer dat je moet gaan wanneer je de drang voelt. Belangrijk om te vermelden is dat het zeer af te raden is om je ‘nummer twee’ in te houden. Doe je dit wel? Dan kan het behoorlijk ongezond zijn. De meeste volwassenen gaan een paar keer per dag naar de wc.

Sommige mensen doen het eens in de drie tot vier dagen. Als je er een gewoonte van maakt om het uit te stellen, betekent dit dat de restanten van het voedsel dat je eet langer in je lichaam blijven dan zou moeten. Dit betekent automatisch dat de kwaliteit van je leven op ten duur omlaag gaat.

Hoe langer het in je lichaam blijft zitten, hoe meer het vatbaar is voor fermentatie en ontbinding. Dit produceert niet alleen winden, maar ook chemicaliën die bekend staan ​​​​als metabolieten. Zo wordt te lang de ontlasting inhouden in verband gebracht met darmkanker, galstenen, darmpoliepen en aambeien.

Mannen zitten langer op de wc

Mannen zitten veel langer op de wc dan vrouwen. Waarom is dit? Er wordt gezegd dat het komt omdat als mannen poepen, en vooral bij grote boodschappen, de ontlasting hun zogenaamde G-spot kan raken. Sterker nog, er bestaat (geen grap) een theorie hierover.

De prostaat, vaak de mannelijke G-spot genoemd, is een klier die net voor het rectum zit. Dus een bijzonder grote stoelgang kan dit gebied stimuleren, wat leidt tot ‘poo-phoria’.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven