Hoe twee werkloze broers in 5 maanden tijd multimiljonair werden met een crypto munt

Op 17 april werden twee broers in Westchester, New York, wakker en kwamen ze erachter dat ze van de een op de andere dag multimiljonair waren geworden dankzij een crypto munt waarin ze hadden geïnvesteerd.

Tommy, 38, en James, 42, die in een interview met CNN hebben gevraagd hun achternamen niet te publiceren om hun anonimiteit te beschermen, hadden een paar honderd dollar in een vreemde digitale activa genaamd Shiba Inu coin (SHIB) geïnvesteerd – een spin-off van dogecoin, dus eigenlijk een parodie op een parodie. Één munt was een fractie van een cent waard maar een vriend, die toevallig een crypto-expert was, vertelde hen dat hij geloofde dat het een groot succes zou kunnen worden.

“Ik dacht een beetje aan bitcoin – dat was ooit een fractie van een cent was en nu tienduizenden dollars waard is. Dit kan je dus overkomen, het is mogelijk,” zei Tommy. “Ik vertrouwde mijn vriend en ik dacht dat als het niks meer waard zou zijn, ik ermee zou kunnen leven. Ik zag het als een lotto ticket dat niet zou verlopen.”

Minder dan twee maanden na hun eerste investering, eind februari, veranderde hun leven. Het was de verjaardag van hun vader en in plaats van hem een kaartje te geven, maakten ze hem miljonair.

De waarderingen van cryptocurrencies zijn in 2021 geëxplodeerd. Na jaren genegeerd of bespot te zijn door Wall Street en andere financiële instellingen genieten cryptocurrencies – inclusief gevestigde spelers zoals bitcoin en minder bekende “altcoins” – van een ongekende belangstelling van investeerders. Bitcoin is sinds januari met bijna 70% gestegen, en dogecoin, dat als grap is begonnen en nog steeds minder dan een dollar waard is, is volgens Coindesk met meer dan 11.000% gestegen.

Maar cryptocurrencies zijn ook zeer riskante en ongereguleerde investeringen. De prijzen van cryptomunten kunnen enorm schommelen. Ook brengen digitale valuta’s andere unieke risico’s met zich mee, zoals de kans op een gehackte server, een gewist bestand of een verloren wachtwoord waardoor beleggers hun geld voor altijd kwijt kunnen zijn.

James en Tommy waagden de gok en investeerden elk in eerste instantie $200. Ze legden het idee ook voor aan hun moeder, vader, zus en een paar andere familieleden.

“Mijn moeder en zus waren sceptisch maar zij legden ook elk $100 in”, zei Tommy. “Na een paar weken, toen het ongeveer 300% gestegen was, stopten ze er elk nog eens $100 in, en toen bleef het maar stijgen.”

In totaal heeft de groep bijna $8.000 ingelegd.

“Oh mijn God”

Vóór de pandemie bestond het hoofdinkomen van de broers uit het filmen van bruiloften maar de uitbraak van Covid-19 legde hun bedrijf bijna het zwijgen op. In plaats van dat ze dat jaar 30-40 bruiloften boekten deden ze er niet meer dan acht, zei James.

“We vielen een beetje door de mand,” zei Tommy. “De stimuleringscheques van de overheid waren niet genoeg om ons te onderhouden. Ik ben een positief persoon maar het was echt moeilijk en niet weten wat de toekomst je brengt was eenbeetje beetje eng.”

Toen hun investering in de shiba-munten (SHIB) een hoge vlucht nam, was het moeilijk te geloven hoe hun fortuin was veranderd.

Terwijl ze half april een bruiloft aan het filmen waren, hielden ze hun investering half in de gaten, die al snel was opgelopen tot 100.000 dollar. En het bleef maar stijgen.

“We werden de volgende ochtend wakker en het was verdubbeld. We hadden zoiets van, ‘Oh mijn god,'” zei Tommy.

“Toen ging het naar 700.000 dollar en ik zei tegen mijn broer dat het een miljoen zou worden. Ik bleef mijn telefoon verversen.”

De volgende dag gebeurde het.

“De dag dat het een miljoen werd, dachten mijn moeder en zus dat het niet echt was.”

De familie’s aanvankelijke inzet van $ 7.900? Het is nu bijna $9 miljoen waard sinds 14 mei.

Wat is shiba coin?

Shiba inu werd minder dan een jaar geleden gecreëerd – een duidelijke spin-off van dogecoin, dat een Shiba Inu hond als mascotte heeft. Het was misschien een grap van een grap, maar niet veel mensen lachen nu.

Shiba coin, die is afgekort als SHIB, is meer dan 11.000% gestegen in de afgelopen 30 dagen, volgens de site CoinGecko.

Wist je dat het tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer is om in cryptocurrencies te investeren? Je kunt Shiba Inu (SHIB) bijvoorbeeld heel gemakkelijk kopen. Wij hebben een simpele handleiding geschreven waarin uitlegt staat hoe je dat doet en je kan ook nog eens met iDeal betalen. De handleiding kun je hier vinden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven