Hoe koop je gemakkelijk Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin is een van de meest populaire cryptocurrencies van het moment en staat zelfs in de top 10 populairste crypto’s ter wereld. De digitale munt is volledig gebaseerd op een Meme maar heeft enorm veel populariteit gewonnen, mede dankzij Elon Musk. Dit komt omdat Musk een groot fan van Dogecoin is en daar regelmatig over Tweet.

Dogecoin kun je herkennen aan het plaatje van een hond en dat is ook waar de munt voor staat, een Shiba Inu.

Zo ziet Dogecoin eruit

Omdat de munt zoveel populariteit heeft gewonnen hebben wij besloten om een handleiding te schrijven waarin we uitleggen hoe je het beste en het makkelijkst de coin kunt kopen.

Zo koop je gemakkelijk Dogecoin

Om Dogecoin te kunnen kopen moet je als eerst een account aanmaken bij het populairste handelsplatform genaamd Binance. Je aanmelding bij Binance is erg makkelijk en ook zo gedaan. We hebben gekozen voor Binance omdat je Dogecoin daar voor de beste prijs kunt kopen en je binnen een paar seconden de gelukkige eigenaar van een paar Dogecoin munten kunt zijn.

Om Dogecoin (DOGE) te kunnen kopen moet je als aller eerst een account op Binance aanmaken.

1. Registeer je op Binance

Binance is een van de grootste handelsplatformen ter wereld die cryptocurrencies aanbiedt. Bij Binance kunt je niet alleen Dogecoin kopen maar ook ontzettend veel andere cryptocurrencies. Het aanbod aan digitale munten groeit met de dag en vrijwel alle populaire coins zijn daar te koop. Ze hebben ook een handige app voor IOS en Android en wij gaan Dogecoin kopen via de app.

Als je nog geen cryptocurrencies hebt kun je gemakkelijk via iDeal betalen. Ook dit is een enorm groot voordeel bij het gebruiken van Binance.

2. Stort geld

Nu je jezelf hebt aangemeld bij Binance is het tijd op geld te storten op je account. Mocht je nog geen cryptocurrencies hebben raden wij aan om te storten met iDeal. Dit is erg simpel. Als je wel al cryptocurrencies hebt kunt je deze naar je wallet in Binance overmaken en ga je naar stap 3.

Als je op de homepagina van Binance bent klik je op EUR storten zoals in de screenshot hieronder:

Zoals je in het volgende scherm ziet heb je meerdere opties om geld te storten, wij hebben voor de iDeal optie gekozen.

Kies vervolgens hoeveel geld je wil storten en betaal. Wij hebben in het voorbeeld voor 50 euro gekozen en bij het betalen met iDeal betaal je €1,30 transactiekosten.

Gefeliciteerd! Je hebt nu geld op je Binance account staan! Je wallet (rechtsonder in de app) ziet er als het goed is zo uit:

3. Nu gaan we (eindelijk) Dogecoin kopen

Nu is het tijd om onze euro’s om te ruilen voor Dogecoin!

Ga vanuit de app naar het tabje ‘markten’ en zoek naar DOGE/EUR.

Klik op het handelspaar en klik op ‘kopen’.

Nu kun je je geld omruilen/verhandelen voor Dogecoin. Zoals je in de screenshot ziet heb je meerdere opties. Wij klikken vrijwel altijd op 100% als we al onze euro’s willen verhandelen voor Dogecoin.

Klik daarna op ‘Koop DOGE’ en voila! Je mag jezelf nu een troste eigenaar van Dogecoin noemen! Er zijn veel verschillende soorten munten en een van de meest populaire van het moment is Safemoon.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven