Hoe koop je BNB? Binance Coin

Hieronder leggen we je uit hoe je gemakkelijk BNB kunt kopen via iDeal of door ze om te ruilen vanaf een andere cryptocurrency. Volg de stappen hieronder en je bent binnen een paar minuten eigenaar van BNB.

Wat is BNB?

De Binance Coin (BNB) is een van de meest populaire cryptocurrencies. Het is de munt van het populaire crypto handelsplatform Binance en maakt gebruik van hun eigen netwerk. De munt staat op moment van schrijven op nummer drie van meest populaire cryptocurrencies en is zeker de moeite waard om aan te schaffen als je wilt investeren in cryptocurrencies.

De top 5 meest populaire cryptocurrencies. Bron: coinmarketcap.com

Hoe koop je BNB?

Je kunt BNB op twee manieren kopen. De eerste manier is door geld via iDeal te storten naar Binance en deze rechtstreeks te verhandelen naar BNB. Je kunt ook eerst bitcoin kopen en deze verhandelen naar BNB. Deze handleiding werkt trouwens ook voor Bitcoin of andere cryptocurrencies.

We beginnen met de iDeal optie.

1. Als je nog geen account op Binance hebt, maak deze dan eerst aan. Wij hebben een speciale link voor je. Als je deze gebruikt krijg je direct 10% korting op je transactiekosten.

2. Als je je hebt aangemeld of al een account had ben je als het goed is nu ingelogd op Binance. Wij hebben als voorbeeld even de Binance app gebruikt. In de onderstaande afbeelding ze je de homepagina van de Binance app en als je daar bent klik je op EUR storten.

3. Als je op EUR storten hebt geklikt zie je een lijstje met opties hoe je geld kunt storten naar Binance, wij hebben gekozen voor de iDeal optie maar zoals je ziet zijn er nog meer opties.

4. Vul vervolgens het bedrag in wat je wilt storten, wij hebben voor 50 euro gekozen.

5. Selecteer je bank en betaal.

6. Als je eenmaal hebt betaald ga je terug naar de Binance app of website en klik je op ‘wallet’. Als het goed is heb je ook een email gekregen waarin bevestigd wordt dat je hebt betaald en hoeveel je hebt gestort.

Zoals je kan zien staat er nu geld in onze wallet, dit is iets minder dan het bedrag je hebt gestort omdat Binance voor een iDeal transactie €1,30 vraagt.

7. Nu ga je naar het tabje ‘markten’ en zoek je rechtsboven naar het handelspaar BNB/EUR.

8. Klik vervolgens op het handelspaar en klik op ‘kopen’.

9. Nu kun je je Euro’s gaan verhandelen voor BNB. Klik op 100% als je al je Euro’s wilt verkopen voor BNB. Uiteraard kun je ook een ander percentage kiezen. Wij hebben voor het voorbeeld even voor 100% gekozen.

10. Klik vervolgens op ‘Koop BNB’ en gefeliciteerd! Je hebt nu BNB’s in de Binance wallet staan!

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit? Stuur dan even een mailtje naar [email protected] of klik hieronder op reacties.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven