Hilarisch: Man legt uit waarom hij Nederlandse vlag ondersteboven ophangt

Het ondersteboven ophangen van de Nederlandse vlag staat sinds kort bekend als sympathie-teken voor boeren. Door dit te doen, laat je als het ware zien dat je vierkant achter de (ongehoorzaamheid) van onze boeren staat.

Van oudsher is het ondersteboven ophangen van de Nederlandse vlag een teken van nood en verzet. In dit geval gaat het om de boeren. Met het nieuwe stikstofbeleid wil politiek Den Haag dat een hoop boeren ander werk gaan zoeken. In 131 gebieden moet stikstof gereduceerd worden met maar liefst 70 procent.

Het is niet meer dan logisch dat boeren hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee zijn en daarom wordt er al wekenlang actie gevoerd. In sommige gevallen leiden deze protesten tot extreme chaos. Zoals zovaak bij protesten, zijn er voor- en tegenstanders. Voorstanders hangen de Nederlandse vlag omgekeerd op. Je ziet ze overal en nergens: in tuinen, boven viaducten en noem het maar op.

Sympathie voor de Oekraïne

Nieuwsuur besloot een item te draaien over mensen die voorstander zijn van boerenprotesten. Ze kwamen uit bij een man en vrouw die ook een Nederlandse vlag ondersteboven hadden opgehangen, in hun eigen tuin. De verslaggever vraagt aan de man waarom hij dat eigenlijk heeft gedaan.

Hilarisch: Man legt uit waarom hij Nederlandse vlag ondersteboven ophangt

De man geeft vervolgens een antwoord: ”Net als waarom andere mensen het gedaan hebben, vanwege sympathie voor de Oekraïne…” Zijn vrouw helpt hem nog even snel uit de brand. Meneer had werkelijk waar geen idee. Bekijk onderstaand het hele gesprek.

 

Laat een reactie achter