Hilarisch: dit is waarom Babyuiltjes met hun gezicht naar de grond slapen

Journalist Mark Rees plaatste onlangs een foto op zijn Twitter waarop een babyuil te zien is die met zijn gezicht naar beneden slaapt. Wat blijkt? Volwassen uilen slapen zittend omdat hun lichaam volledig ontwikkeld is. Babyuilen daarentegen hebben geen andere keus dan met hun gezicht naar beneden slapen – dit is waarom:

Onbekende redenen

Een van de meest voorkomende reden die gegeven wordt is omdat het hoofd van een babyuil simpelweg te zwaar is om rechtop te slapen. Verschillende onderzoeken suggereren dat dit het geval is, maar geven hierbij niet honderd procent uitsluiting voor.

Ook hebben menselijke baby’s hier wel last van. Hun hoofd is simpelweg te zwaar, waardoor ze omvallen wanneer ze in slaap vallen. Het is veilig om te zeggen dat een babyuil die met zijn gezicht naar beneden slaapt, er nogal onwerkelijk uitziet, alsof ze net een ongeluk hebben gehad.

Uilen

Onderzoekers van het Max Planck Instituut voor Ornithologie hebben echter wel ontdekt dat uilen, net als mensen, REM-slaap hebben, de slaap die we hebben als we dromen. Dat maakt ons wel nieuwsgierig over wat uilen precies dromen. Deze vraag zal waarschijnlijk voor altijd onbeantwoord blijven.

Als uiltjes slapen, worden ze niet graag gestoord. Daarnaast doen ze veel korte dutjes. Zodra de babyuilen wat ouder worden, kunnen ze hun hoofd ondersteunen en hebben ze de neiging om tegen iets aan te leunen om hen te helpen slapen. Het blijven bijzondere dieren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven