Hier kun je overnachten in luxe glazen iglo’s met uitzicht op het noorderlicht

Noorderlicht staat zeker op onze bucketlist, en het lijkt erop dat de Arctic Fox Iglo’s het beste uitzicht ooit hebben. Een idee nodig voor je volgende vakantie? Ga naar Finland en mis het noorderlicht en deze mooie iglo’s niet.

De koepelachtige hutten zijn beschikbaar aan de oever van het meer Ranuanjärvi met een houten kist aan de boszijde van de kamers. Je krijgt natuurlijk ook de gelegenheid om te genieten van een privésauna en een badkamer.

noorderlicht

Het glas functioneert als isolatie die zorgt voor een warm verblijf in de winter. Vorst en sneeuw blijven niet liggen op het glas, waardoor je zicht je elk moment van de dag zal blijven verrassen.

Deze iglo’s zijn een “must” voor koppels. Je zult dol zijn op de knusse bedden en de glazen “muren”. Daarnaast is het ook voorzien van houten vloeren en een kleine keuken en nog veel meer.

Of als je geen zin hebt om te koken. Reserveer dan bij het plaatselijke Lapse restaurant.

Naast het mooie noorderlicht zijn er ook nog meer leuke activiteiten die deze plek aanbiedt. Avontuurlijke mensen zullen genieten van een arctische safari, vergezeld van husky’s en rendieren.

bed onder het noordenlicht

Deze plek ziet er ook in de herfst geweldig uit. Het meer weerspiegelt de schoonheid van herfstnachten en maanliefhebbers krijgen het perfecte uitzicht.

Als je van kanoën houdt, bezoek het dan in de lente of zomer. In de warmste dagen van het jaar krijgen bezoekers lokale ijsberen te zien en gaan ze op tour in de Ranua-bossen. Als je zin hebt in lange zomeravonden, duik dan gerust in het meer.

Boek je mooie iglo en zorg ervoor dat je iemand meeneemt. Vergeet niet enkele coole foto’s te maken! Dit is het perfecte idee voor een romantische vakantie!