Meerdere bronnen in Nederland hebben laten weten dat het zo goed als zeker is dat de lockdown drie weken langer gaat duren. Zowel de NOS als de Telegraaf hebben dit laten weten. Ook zijn er meerdere bronnen binnenin de overheid die dit bevestigen.

De huidige coronamaatregelen zullen volgens deze bronnen niet veranderen. Er zal dus geen versoepeling komen maar ook geen extra coronamaatregelen. Wel kunnen de hoeveelheid mensen die bij elkaar mogen komen vermindert worden en ook is er nog een kans dat andere winkels gesloten moeten worden. Er is veel speculatie over of er extra coronamaatregelen zullen komen en welke dat zijn kun je hier lezen.

BEKIJK OOK  Kijk hier live naar de speech van Mark Rutte vanuit het torentje

Vandaag (zondag) was er een vergadering met het RIVM en de ministers om te kijken wat er moet gebeuren. De stijgende cijfers moeten namelijk omlaag. De overheid zal aanstaande dinsdag op 12 januari weer een persconferentie geven en uitleggen wat er gaat veranderen (of juist niet). Het was namelijk de bedoeling dat de lockdown waar we nu inzitten 19 januari zou aflopen, maar het is vrijwel zeker dat dit niet gaat gebeuren.

Vorig jaar december werd er bekend gemaakt dat er een strengere lockdown zou komen waar we nu nog steeds in zitten. Dit werd bekend gemaakt door minister president Rutte en Hugo de Jonge van volksgezondheid. Dit is de lockdown waar we nu in zitten en duurt in totaal vier weken. Alles ging vanaf toen op slot zoals niet-essentiele winkels maar ook de scholen en de meeste contactberoepen.

De maatregelen die we nu hebben gaan dus nog even blijven.

BEKIJK OOK  Karin is woest na avondklok-rechtzaak en schreeuwt hele buurt bij elkaar: “F*k jullie!”

Mening

We leven in een ontzettend rare tijd en ook wij moeten soms even wennen aan de coronamaatregelen. We zijn heel erg benieuwd naar jouw mening want iedereen heeft er een en vinden ook die van jou erg belangrijk! Geef je mening door hieronder op reacties te klikken want ook jouw mening telt.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!