Het is wéér losgegaan in Ter Apel: Opnieuw aanhouding verricht

Het is wéér losgegaan in Ter Apel: Opnieuw aanhouding verricht

Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel heeft een historisch dieptepunt bereikt. Voor maar liefst 700 Nieuwe Nederlanders was er geen slaapplek beschikbaar, waardoor zij de nacht buiten hebben moeten doorbrengen.

Nog niet eerder hebben zoveel mensen buiten moeten slapen. Eergisteren ging het om 400 personen. Ondertussen komen er dagelijks busladingen vol asielzoekers die Nederland hebben uitgekozen als toekomstige woonplaats. Voor hen is geen plek in het centrum en dus verblijven ze maar buiten. Tukken doen ze onder speciaal geplaatste luifels die voor hen zijn geplaatst.

Het is wéér losgegaan in Ter Apel: Opnieuw aanhouding verricht

Onrustig

Door het bomvolle aanmeldcentrum, is het de laatste tijd flink onrustig. Dit leidde eerder al tot vechtpartijen. Vorige week vrijdag wees de burgemeester van de gemeente Westerwolde het gebied aan als ‘hoogrisiscogebied’. Daardoor mag politie bijvoorbeeld preventief fouilleren.

Gister nog schijnt het weer los te zijn gegaan. Volgens Het Dagblad van het Noorden is er zeker een persoon gearresteerd. Ondertussen hebben verschillende medewekers van het COA hun werkzaamheden onderbroken. Zij zijn ontevreden over het feit dat ze sommige mensen moeten wegsturen bij de poort. Dat vinden ze zielig en daar kunnen de medewerkers niet tegen.

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven