Het is officieel: Pfizer-vaccin goedgekeurd, inenten kan beginnen

Breaking nieuws: het Pfizer-vaccin is door europa goedgekeurd door de EMA, wat betekend dat iedereen in Europa nu met dit vaccin kan worden ingeënt.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (in het Engels: European Medicines Agency oftewel EMA) is een afdeling van de Europese Unie die kijkt naar hoe geneesmiddelen worden gebruikt en bepalen of het veilig is voor mensen die in Europa wonen.

De eerste mensen die met het vaccin zullen worden gevaccineerd zijn mensen in de zorg en medewerkers van verpleeghuizen meldt RTL Nieuws. Veel artsen en mensen die in de gezondheidszorg zitten noemen dit een enorm belangrijke stap: “We hebben nu echt iets in handen waarmee we het virus te lijf kunnen gaan. Dit moet ons uit deze crisis gaan helpen.” zegt Epidemioloog Patricia Bruijning van het UMC in Utrecht.

Het hoofddoel van nu zal zijn om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid mensen die nu in het ziekenhuis liggen zo snel mogelijk te verminderen:

“Dan kun je echt gaan zien dat er minder mensen in de ziekenhuizen terechtkomen en dat de druk in de zorg omlaag gaat.” Dat duurt nog wel even, zegt ze. “Want van het Pfizer-vaccin heb je twee prikken nodig. Daar zit enige tijd tussen. En daarna duurt het nog twee weken voordat je echt bent beschermd. Dat betekent dat de mensen die het eerst aan de beurt zijn vanaf eind februari beschermd zijn tegen het virus.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven