Het is hier nog erger dan gedacht, mensen kennen het alfabet niet meer

Het is hier nog erger dan gedacht, mensen kennen het alfabet niet meer

Dat het met Nederland helemaal de verkeerde kant op gaat, is wel duidelijk. Maar als jij de hoop gevestigd hebt op de jongeren van tegenwoordig? Nah, dat kun je beter niet doen. Mensen schijnen het alfabet niet eens meer te kennen.

School is belangrijk

De meeste mensen die vroeger naar school zijn geweest, komen nog uit de tijd dat er respect was voor docenten. Wanneer je niet luisterde, kreeg je gewoon een tik met een lineaal.

Daar deed ook helemaal niemand verder moeilijk over. Tegenwoordig is dat wel anders. Een leraar mag zijn stem nauwelijks meer verheffen, want dan zijn onze gepamperde kindjes meteen over de zeik en volgt er een telefoontje naar mama en papa.

Maar school dient ook ter educatie. Je leert er bijvoorbeeld simpele dingen zoals het alfabet. En daarmee kun je vervolgens leren lezen en schrijven. Maar wanneer leerlingen zelfs niet eens meer weten wat de 26e letter uit het alfabet is, dan begint het toch wel zorgelijk te worden.

Alfabet

In onderstaande video gaat Tifanic de straat op en stelt een aantal basisvragen. Drie jochies wordt gevraagd om drie landen te noemen met de letter ‘G’. Een van hen zegt Groningen. Een ander zegt Gelderland.

Het is hier nog erger dan gedacht, mensen kennen het alfabet niet meer

Maar het gaat nog veel verder, wanneer twee wordt gevraagd naar de 26e letter van het alfabet. De een denkt dat letter 26 niet bestaat: ”Het zijn er maar 24!”. De andere dame is druk bezig met tellen en concludeert dat het alfabet maar 22 letters heeft.

We zeiden het al: dit land is niet meer te redden. Waren die corrigerende lineaaltikken van vroeger toch niet zo heel slecht. Beelden:

 

Scroll naar boven