Het grootste deel van alle winkels gaat vrijwel zeker dicht

Het plan van de overheid om de niet-essentiële winkels te sluiten is nu vrijwel zeker. Dit is zojuist door Het Algemeen Nederlands Persbureau bekend gemaakt. Hoe deze sluiting gaat werken, voor welke winkels het gaat gelden, wanneer dit gaat gebeuren en voor hoelang is de overheid nu aan het uitzoeken.

Wat ook zeker is, is dat de supermarkten en apotheken gewoon open blijven.

Het grootste deel van alle winkels gaat vrijwel zeker dicht

Er zit inmiddels veel druk achter deze strengere maatregelen omdat de hoeveelheid coronabesmettingen enorm snel toeneemt (zondag met bijna 10.000). Omdat deze besmetting zo hoog was zijn de ministers vandaag weer bij elkaar gekomen voor een overleg en zullen dat morgen weer doen. Zeer waarschijnlijk is er morgenavond ook een extra persconferentie om de nieuwe maatregelen bekend te maken.

Bioscopen, musea, theaters, dierentuinen en zwembaden zullen waarschijnlijk als eerste dicht gaan maar ook de kerstvakantie gaat waarschijnlijk verlengt worden. Ook wordt er gesproken van een avondklok maar die kans is minder groot als bijvoorbeeld de sluiting van niet-essentiële winkel.

Bronnen binnen de overheid zeggen dat alles nog mogelijk is.

Persconferentie

De kans is zeer groot dat de persconferentie die we normaal op dinsdag zien, morgen zal plaatsvinden. Rutte en de Jonge zullen waarschijnlijk dan de strengere maatregelen toelichten.

Duitsland zit nu in een totale lockdown en dat is ook de reden dat wij hier in Nederland ook strengere maatregelen zullen zien. Veel mensen vanuit Duitsland komen bijvoorbeeld nu naar Nederland om hier te shoppen omdat de winkels daar gesloten zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven