Het gaat gebeuren: het legendarische Flodder komt terug!

Flodder

Het legendarische televisieprogramma Flodder keer weer terug. Wel in een andere vorm dan we gewend zijn. Bedenker Dick Maas kondigt een musicalvorm aan en vertelt al ‘best ver’ te zijn. De scripts liggen al klaar evenals de muziekstukken.

Flodder

Hier stopt het niet, want volgens Maas is het ook mogelijk dat de televisieterugkeer van de asofamilie tot de mogelijkheden behoort.

”Zonnedael is een soort Duckstad. Het bestaat niet, maar iedereen begrijpt meteen wat de setting is en wie de mensen zijn. Daarnaast gaat het over tijdloze onderwerpen.’Denk aan de acceptatie van vreemdelingen in je wijk.”

Meerdere gesprekken

Volgens Maas zijn er al meerdere gesprekken geweest over een terugkeer op televisie, maar die zijn tot dusver nergens op uitgelopen.

Daar snapt Maas helemaal niets van, gezien de ongekende populariteit van de serie. Iedereen kent Ma Flodder, Kees, Kees, opa en Johnnie. ”Het lijkt mij een no-brainer”, maar dat moet iedereen maar voor zichzelf weten”, aldus Maas die hoopt dat het programma snel terugkeert.

Gastrol?

Na de twee films Flodder en Flodder in Amerika kwam in 1993 de serie over de familie op televisie. In 1997 werden de laatste twee seizoenen opgenomen. Maas: ”We dachten alweer na over een nieuw seizoen, omdat het zo’n leuke ervaring was.”

De reden dat de serie destijds gestopt is, kwam doordat Coen van Vrijberghe (Johnnie) plotseling om het leven kwam nadat zijn hart ermee stopte.

”Dat is een tragische gebeurtenis geweest. Maar toen was het natuurlijk klaar. Niemand had er meer zin in”, aldus Maas.

Kees

Iemand die wel oren heeft naar een terugkeer is Stefan de Walle, die destijds broer Kees speelde. ”Ik neem aan dat er dan een hele nieuwe generatie wordt gecast. Maar voor een gastrol mogen ze me altijd bellen”, zo vertelt hij aan Veronica Superguide.

Wanneer de musicalversie van Flodder te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Scroll naar boven