Het drinken van wijn voorkomt keelpijn en tandplak, volgens nieuwe studie

Het drinken van wijn is op zichzelf al geweldig, maar nu is er nog meer goed nieuws voor wijnliefhebbers terwijl ze dit weekend genieten van een paar glazen rood.

De alcoholische drank kan in feite je gezondheid ten goede doen, met een recente studie die beweert dat het kan helpen bacteriën af te weren.

Eerdere wijnstudies ontdekten dat het drankje antibacteriële eigenschappen had, maar een nieuw onderzoek heeft de theorie weerlegd dat dit komt door de zuurgraad en alcoholconcentratie.

In plaats daarvan denkt men dat de hoge concentratie van organische verbindingen in zowel rode als witte wijn ervoor verantwoordelijk is.

De studie werd gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry, en volgens de studie kan het drinken van wijn de ziektekiemen die keelpijn en tandplak veroorzaken weghouden, omdat het als een ontsmettingsmiddel dient.

Ze concludeerden dat de organische verbindingen in wijn 99,9% van de dentale bacteriën doden, evenals de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor keelpijn.

Volgens de auteurs:

Verschillende studies suggereren dat wijnconsumptie met mate gunstige effecten heeft op de menselijke gezondheid. De antioxiderende en antiradicale eigenschappen, vooral van rode wijn, zijn toe te schrijven aan een hoog polyfenolgehalte en lijken te beschermen tegen het risico op coronaire hartziekten en kanker.

Dus alsjeblieft, tijd voor nog een glas!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven