Hersenkraker: Welke kant rijdt de schoolbus op?

Geconfronteerd worden met een optische illusie is meestal even lastig als opwindend. Het doel van zo’n illusie is om je te verwarren, zodat het op het eerste gezicht lijkt alsof er niets aan de hand is.

Optische illusie

Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer details, fouten of vragen er naar boven komen. Zoals bijvoorbeeld met onderstaande afbeelding. Deze foto heeft de mensen lange tijd verward. De uitdaging blijft hetzelfde en het is niet eenvoudig om het juiste antwoord te vinden. De meeste mensen komen er pas achter na het lezen van de oplossing.

Bij het zoeken naar details in een visuele illusie is het cruciaal dat je je goed concentreert. Anders is het gemakkelijk om details te missen. Maar als je je beste beentje voorzet en echt je best doet, weet ik dat het lukt. In de onderstaande afbeelding zien we een standaard schoolbus – de vraag is nu, welke kant gaat de bus op?

Lukt het je om het uit te zoeken? Kijk heel goed naar de foto zodat het duidelijk wordt. We hebben geen haast, dus neem rustig de tijd. Wij moesten even gissen naar het antwoord – maar zodra je het niet, is het ineens ontzettend logisch.

Het antwoord

Ben je klaar voor het antwoord? De bus gaat namelijk naar links. De reden hiervoor is duidelijk – we zien namelijk helemaal geen deuren zitten. Dit betekent dat ze ofwel aan de andere kant van de bus zitten, of dat de bus helemaal geen deuren heeft, wat niet klopt aangezien we in het begin zeiden dat het een standaard schoolbus is.

Dus het enige mogelijke antwoord is dat het naar links gaat.

Optische illusies | MINDF*CK oudejaarsspecial

Laat een reactie achter

Scroll naar boven