Bijna de helft van haar leven bracht Caroline Best haar leven door in en uit de gevangenis. Ze had de gewoonte om een winkeldiefstal te plegen om haar verslaving aan cocaïne en heroïne te financieren.

Volgens de politie van West Midlands kreeg Caroline in augustus 2018 te horen dat ze nog maar een jaar te leven had. Als gevolg van haar verslaving begon haar hart te falen en de enige manier om te genezen was door middel van een operatie, maar dit was onmogelijk in haar toestand.

PC Stuart Toogood bood Caroline aan haar te helpen haar leven weer op de rails te krijgen.

Ze begon aan een revalidatieprogramma, gevolgd door een ander intensief programma. Op 27 augustus vierde ze dat ze 12 maanden clean was.

https://www.facebook.com/westmidlandspolice/photos/a.10150791247715099/10162085464045099/?type=3

BEKIJK OOK  Facebook, Messenger en Instagram zijn allemaal gecrasht

“Dankzij Stuart Toogood ben ik nu een productief lid van de samenleving en ik dank hem dat hij me heeft geholpen om iets te doen dat ik niet alleen kon doen”, zei ze, volgens een verklaring van de politie van West Midlands.

Sinds ze begon aan haar reis naar herstel, heeft Caroline samen met PC Toogood dezelfde soort hulp aangeboden aan andere verslaafden. Caroline is nu een jaar lang nuchter en uit de gevangenis gebleven.

Caroline is niet de enige die heeft geprofiteerd van het politieprogramma.

“Ons Offender to Rehab-programma heeft tot nu toe met succes negen productieve verslaafden in rehabilitatie geplaatst,” zei PC Toogood.

Degenen die het programma hebben voltooid, hebben ofwel fulltime werk gevonden, werken als als vrijwilligers voor een organisatie of hebben zich ingeschreven voor educatieprogramma’s.

BEKIJK OOK  Ouders vernoemen hun pasgeboren tweeling naar het coronavirus met déze namen

Momenteel zijn er vier mensen in behandeling en er worden er nog meer beoordeeld voor plaatsing binnen de revalidatie.

PC Toogood merkte op dat de gemeenschap heeft geprofiteerd van dit unieke programma. Niet alleen verbeteren mensen hun leven, maar de gemeenschap heeft een afname van criminaliteit gerealiseerd.

Wat Caroline betreft, ze hoeft niet langer aan haar hart te worden geopereerd omdat door haar drastische verandering in levensstijl de klep zichzelf herstelde.

“Ik ben het levende bewijs dat we kunnen herstellen.”

Laten we Caroline allemaal feliciteren voor haar harde werk!

Er is veel voor nodig om je leven in zo’n korte tijd te veranderen.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!