Heroïneverslaafde Belg vergiftigt zoontje van 2 maanden oud met afkickmiddel

Heroïneverslaafde Belg vergiftigt zoontje van 2 maanden oud met afkickmiddel

In België zit een 41-jarige vader uit Kortrijk vast op verdenking van het opzettelijk vergiftigen van zijn zoontje van nauwelijk twee maanden oud. De man gebruikte suboxone om van zijn heroïneverslaving verschoond te raken en de baby kreeg een levensgevaarlijke hoeveelheid binnen. De verdacht ontekent opzet.

Het baby’tje kwam ter wereld op 16 april en was dus nog geen twee maanden oud toen hij met spoed opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Het kind wilde zijn flesje niet drinken, had het erg warm en zweette enorm. In paniek werden de hulpdiensten gealarmeerd.

Heroïne en psychische problemen

Eenmaal in het ziekenhuis was het voor de dokters in eerste instantie een raadsel wat er aan de hand was, totdat moeder vertelde over het heroïneverleden en de psychische problemen van haar partner. Die zat al tijdenlang aan de methadon en suboxone, in een poging zijn drugsverslaving te stoppen.

Na het aanhoren van deze alarmerende signalen besloten de hulpverleners de politie erbij te halen. Die besloot de vader en moeder een paar dagen later aan te houden. De vrouw kwam snel weer vrij, maar heeft wel een contactverbod met haar man gekregen.

Voor de man ziet het er minder goed uit. Het parket vermoedt dat de vergiftiging geen ongeval was en verlengde vandaag het arrest van de man.

Toestand stabiel

Onderzoek heeft uitgewezen dat het baby’tje gelukkig maar een kleine hoeveelheid suboxone binnen heeft gekregen. Maar voor het kind was deze hoeveeheid desalniettemin levensgevaarlijk. Inmiddels is de toestand van het kindje weer stabiel.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven