Henry gaat met een kruiwagen vol aarde naar Parijs lopen

Henry gaat naar Parijs lopen met een kruiwagen vol aarde

Henry Mentink uit het Gelderse dorp Varik is van mening dat de aarde van iedereen is en dat ‘we’ daar goed voor moeten zorgen. Met die gedachte gaat Henry vrijdag met een kruiwagen vol aarde vanuit zijn woonplaats naar het kantoor van Unesco in Parijs. Zijn droom is om aarde op de Werelderfgoedlijst te krijgen.

‘’Vreemd’’, vindt Henry het dat we alle lucht op de wereld gratis mogen inademen, maar dat de aarde vrijwel overal aan iemand toebehoort. Volgens Henry is dat niet correct, want ‘’de aarde is van ons allemaal en daar moeten we snel voor zorgen.’’ En dus gaat hij zijn aarde symbolisch aanbieden bij Unesco.

Grond mag nooit meer verkocht worden

Zelf woont Henry in het Veerhuis in Varik, zo valt te lezen bij Omroep Gelderland. De woning staat op grond en er is een tuintje bij. Maar Henry is niet de eigenaar. Crowdfunding heeft geld opgeleverd om zijn grond ‘vrij’ te kopen. Het pand en de grond zijn eigendom van een stichting, die tot doel heeft dat de grond nooit meer verkocht mag worden. In samenspraak zal de grond dus gebruikt worden, maar het wordt nooit meer iemands eigendom.

Veel steun

Wie denkt dat Henry er alleen voor staat, heeft het mis. Er schijnen veel mensen te zijn die Henry’s gedachtegoed delen. Zo kreeg hij inmiddels uit verschillende werelddelen zakjes met ‘vrije’ aarde toegestuurd. Deze heeft hij netjes gedeponeerd in zijn kruiwagen. Onderweg naar de Franse hoofdstad, zal hij worden gesteund door aanhangers van zijn denkwijze.

Ongeveer 45 dagen onderweg

Aanstaande vrijdag vertrekt hij dus. Zijn doel is 10 tot 15 kilometer per dag wandelen. Geschat wordt dat hij er 45 dagen over zal doen alvorens hij het Unesco kantoor in Parijs zal bereiken.

Onderweg verwacht hij obstakels. Zo vaart de veer bij hem voor de deur al niet en onderweg mag je ook niet ‘’zomaar overal lopen’’. De grote vraag is wat de reactie van Unesco zal zijn als Henry en zijn kruiwagen opduiken. De actievoerder hoop dat er serieus naar zijn verzoek zal worden gekeken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven