Henneke (66) kreeg een hartinfarct door verdriet om overleden hondje

Henneke (66) kreeg een hartinfarct door verdriet om overleden hondje

Henneke Versteeg uit Nieuw-Vennep een zware tijd achter de rug. Ze kan al maandenlang nauwelijks de financiële eindjes aan elkaar knopen, verloor haar trouwe viervoetertje Ischa en kreeg ook nog eens een hartinfarct. “Maar het gaat wel goed, hoor.”

Henneke (66) kreeg een hartinfarct door verdriet om overleden hondje

In oktober kreeg Henneke slecht nieuws. Bij haar hondje Ischa was artrose ontdekt. Henneke besluit daarop een week lang op de grond te gaan zitten om het proces samen met haar hondje door te gaan. “Ik voelde dat dat nodig was.” Uiteindelijk besluit Henneke dat het beter is om Ischa in te laten slapen.

Doordenderen

Ischa was een levensbehoefte voor Henneke. “Zij ging voor alles”, vertelt ze tegen NH Nieuws. Na de dood van het hondje “dendert” Henneke door. Om er maar niet aan te hoeven denken doet ze vrijwilligerswerk en bezoekt ze haar broer elke avond. “Ik zocht echt naar afleiding”, zo zegt ze.

Hartinfarct

Op een avond gaat het echter helemaal mis als ze bij haar broer een hartinfarct krijgt en in elkaar zakt. In het Spaarne Gasthuis komt ze bij, waarna een openhartoperatie volgt.

Inmiddels gaat het beter met Henneke. “Mijn longcapaciteit is niet meer wat het was, maar ik ben aan het revalideren.” Hoewel ze de dood van haar hondje nog moet verwerken, ziet ze de toekomst met vertrouwen tegemoet. “”Er liggen veel mooie dingen op me te wachten. Ik zal ze zelf moeten grijpen en er ook moeite voor moeten doen, maar dat geeft niet.”

Scroll naar boven