Helse winterweek op komst: op deze dagen gaat het keihard sneeuwen

Helse winterweek op komst: op deze dagen gaat het keihard sneeuwen

Wie zin heeft in de lente kan die gedachten beter even uit het hoofd zetten. De specialisten van Weer.nl en het KNMI melden namelijk slecht nieuws. De komende dagen gaat het weer volledig omslaan. En daar zit niet iedereen op te wachten.

Pak sneeuw

Nederland staat dus een onstuimige week te wachten. Volgens Weeronline is de kans op een pak sneeuw het grootst in de nacht van dinsdag op woensdag.

Met een noordwestelijke wind wordt komende week koude lucht aangevoerd en daarin trekken maartse buien over het land. ”Naast regen komt het ook tot hagel en natte sneeuw”, schrijft Weeronline. ”Als buien in de avond, nacht en vroege ochtend overtrekken kan het kortstondig even wit zijn. Overdag smelt de eventueel gevallen sneeuw weer weg. De temperatuur loopt dan namelijk op naar ongeveer 5 graden.”

In de nacht van maandag op dinsdag valt regen of kletsnatte sneeuw bij 2 of 3 graden boven nul en ook dan is de kans op gladheid heel klein.

Sneeuwliefhebbers kunnen in de nacht van dinsdag op woensdag hun hart ophalen: Vanaf de Noordzee trekken er dan een aantal flinke sneeuwbuien over het land. Tel daarbij op dat de temperatuur daalt en we krijgen een mooi wit landschap te zien.

Scroll naar boven