Mogen we ieder zijn of haar aandacht vragen voor het volgende bericht. Deze week gaan onze gedachten uit naar Jordy. Door zijn ziekte heeft hij dringend hulp nodig, en dat kost veel geld. Jordy heeft een agressieve vorm van botkanker. Op dit moment vecht hij nog elke dag voor zijn leven. Voor een speciale behandeling in Spanje moet er geld opgehaald worden. Deze behandeling wordt niet door de verzekering gedekt. Belachelijk, vinden wij. Daarom hebben we jullie hulp nodig!

crowdfunding

Doneren kan hier

Inzamelingsactie gestart voor 23-jarige Jordy die vecht voor zijn leven

Meer dan twee jaar geleden stond het leven van Jordy ineens op zijn kop: na de diagnostisering van een zeer agressieve vorm van botkanker verloor hij zijn been. Daar bleef het niet bij, na deze risicovolle operatie bleven de uitzaaiingen maar komen. Zijn enige kans? Behandelingen in Spanje. Vrienden en familie zijn een campagne gestart. Het doel? € 50.000.

Jordy had zijn hele leven nog voor hem, tenminste dat dacht hij. Tot hij in 2019 de allesverwoestende diagnose van osteosarcoom kreeg. Er zat een kwaadaardige tumor in zijn linkerbeen en -bekken. Vol goede moed ging Jordy de strijd aan, chemotherapie en bestralingen volgden. Het mocht niet baten, de tumor kon alleen verwijderd worden door een amputatie. Op 21-jarige leeftijd verloor Jordy zijn been, heup en bekken.

Uitzaaiingen

Ondanks de hoop de tumor compleet te verwijderen met de operatie, was dit niet het geval. Al gauw bleek Jordy uitzaaiingen te hebben in zijn longen. De artsen konden hier niets aan doen, het was namelijk nog te vroeg na de operatie om vervolgbehandelingen in te zetten. “Op zo’n moment zakt de grond echt onder je voeten vandaan”, zegt Jordy’s moeder. Nu twee jaar verder zit de uitzaaiing niet alleen meer in zijn longen, maar ook zijn arm en andere heup.

Uitbehandeld in Nederland

In Nederland zijn er geen behandelingen meer voor Jordy, de artsen hier kunnen dan ook niets meer voor hem betekenen. In Spanje zijn er speciale behandelingen, genaamd dendritische celtherapie, waar voor Jordy in aanmerking komt. Deze behandelingen zijn toegepast op lotgenoten, het eindresultaat: de tumoren zijn geslonken en de levensverwachtingen verhoogd.

Crowdfunding

Helaas worden deze behandelingen niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Om Jordy de kans op leven te geven, hebben familie en vrienden een crowdfunding opgestart. Al veel donaties en reacties zijn binnengekomen. Alleen is het nog niet genoeg! Om Jordy een kans te geven op leven, heeft hij € 50.000 nodig. Jordy, familie en vrienden blijven campagne voeren totdat zij het geld bij elkaar hebben.

Doneren kan hier

Als iedereen die dit bericht leest zijn of haar steentje bijdraagt door een klein of groot bedrag te doneren hebben we binnen de kortste keren de €50.000 euro bij elkaar om Jordy de behandeling te bieden die hij nodig heeft. Zullen we hem de kracht van het internet laten zien door dit bericht zoveel mogelijk te DELEN en natuurlijk te DONEREN?


Like it? Share with your friends!