Helen (109) geeft tips om oud te worden: ”Lekker roken”

Helen (110) geeft tips om oud te worden: ''Lekker roken''

Sommige mensen hebben het geluk om ouder te worden dan de gemiddelde mens. Een van hen was Helen Faith Keane Reichert, een Amerikaanse die maar liefst 109 jaar oud is geworden. Helen overleed al in 2011 maar wilde haar geheim destijds graag delen.

Hekel aan gezond leven

Helen, door vrienden liefkozend ‘Happy’ genoemd. kreeg op jonge leeftijd al een hekel aan salades, groenten en aan vroeg opstaan. Eigenlijk haatte ze alles wat met een gezonde leefstijl te maken had.

Ze at hamburgers, chocolade in overvloed en was dol op het nachtleven in New York. Helen studeerde af als psychologe en was daarnaast mode-expert, tv-presentatrice en professor emeritus aan de universiteit. Bijzonder succesvol, zo kunnen we best stellen.

Roken

Helen rookte ook graag. ”Ik rook al meer dan 80 jaar, de hele dag, elke dag. Ja, dat zijn een paar honderdduizend peuken, maar het kan helemaal geen kwaad. Ik ben er oud mee geworden.”

Tot aan haar dood in 2011 bleef Helen gasten ontvangen in haar appartement, gelegen op Park Avenue. Hiermee ging ze lekker dineren in een van haar favoriete restaurants.

Scroll naar boven