Heftige video: Vier Nederlanders opgepakt in Kreta na ernstige mishandeling

Heftige video: Vier Nederlanders opgepakt in Kreta na ernstige mishandeling

Op het Griekse party-eiland Kreta, specifiek Chersonissos, heeft de politie vier jonge landgenoten opgepakt wegens gruwelijk geweld jegens meerdere andere Nederlanders. Een van de slachtoffers verblijft in het ziekenhuis

Het gaat om drie jongens van 19 jaar en een iemand van 18 jaar. Het viertal zou inmiddels al zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris, zo meldt De Telegraaf. Tegen hen liggen verdenkingen van ernstige mishandeling. Het geweld zou afgelopen donderdag hebben plaatsgevonden. Bij bars en discotheken raakten drie Nederlanders gewond.

Kopschoppen

Er zijn beelden van het incident. Hierop is te zien hoe een man op de grond wordt gesmeten, waarna drie mannen op de zijkant van zijn hoofd beginnen in te trappen. De man beweegt hierna niet meer. Mogelijk nog schokkender is dat een van de dader een aanloopje neemt, waarna hij hard uithaalt op het hoofd van de bewusteloze man. Justitie neemt de zaak zeer hoog op.

Ruzie met elkaar

De vier verdachten kregen het in eerste instantie aan de stok met elkaar. Twee van de latere slachtoffers probeerden het voorval te sussen, iets dat faliekant mislukte. Van de man die in het ziekenhuis ligt, is niet bekend hoe ernstig hij eraan toe is.

Ook de aanleiding van de ruzie is gissen. Het Griekse medium Iefemerida meldt dat de Nederlanders duidelijk dronken waren en uit zijn geweest op ruzie. Ze zouden lukraak op mensen in hebben geslagen. De vier blijven vastzitten totdat de openbaar aanklager beslist over eventuele verdere vervolging.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven