Afgelopen zaterdag sloeg het noodlot toe voor Donny van Iperen. De Nederlandse voetballer kwam in de wedstrijd Dinamo-Auto Tiraspol – FC Zimbru Chisinau  in botsing met de doelman van Tiraspol en is in coma geraakt.

Het duel vond plaats in de Moldavische competitie. De oud-speler van Go Ahead Eagles ligt sindsdien in een ziekenhuis in Moldavië, maar zijn familie wil hem graag in Nederland hebben.

Dat leek in eerste instantie niet te kunnen; doordat hij niet in Nederland is ingeschreven, heeft hij geen zorgverzekering en Donny is nu eenmaal geen asielzoeker en heeft dus nergens recht op. Zo tragisch is het inmiddels gesteld in ons land.

Gemeente Dijk en Waard

De broer van Donny, Joey, liet in gesprek met Voetbal International weten tegen ”bureaucratische barrières” aan te lopen. De gemeente Dijk en Waard, waar de speler geboren is, heeft besloten de voetballer te helpen. Zodra hij terugkeert naar Nederland wordt hij direct ingeschreven, zodat hij in aanmerking komt voor een zorgverzekering.

BEKIJK OOK  Deze vrouw leert mannen lesje die haar uitlachen omdat ze een bikini draagt

Vooruitzichten zeer slecht

Directeur Sergiu Topor van FC Zimbru maakte dinsdag bekend dat de gezondheidssituatie van de voetballer de afgelopen dagen niet is verbeterd. ”Artsen vertelden zondag dat zijn gezondheid verbeteringen vertoonde”, zei hij in een verklaring op sociale media. ”Dat gaf ons hoop, maar helaas is de situatie sindsdien niet verbeterd. De toestand van Donny is nog steeds slecht.”

 

 


Like it? Share with your friends!