Heftige tegenvaller voor Sigrid Kaag, minister kapot van verdriet

Heftige tegenvaller voor Sigrid Kaag, minister kapot van verdriet

Sigrid Kaag kan geen gebruik maken van het regeringsvliegtuig om eind november in anderhalve dag Slovenië, Kroatië en Tsjechië te bezoeken. Dat meldt haar ministerie.

Kaag en Sportminister Conny Helder waren elkaar in de haren gevlogen over wie het vliegtuig mag gebruiken. Helder ‘moet’ op 29 november naar Qatar om de voetbalwedstrijd Qatar-Nederland bij te wonen. Omdat ze de dag ervoor nog debatteert, komt een reguliere lijnvlucht niet goed uit.

Heftige tegenvaller voor Sigrid Kaag, minister kapot van verdriet

Kaag teleurgesteld

Ook Kaag wenst geen gebruik te maken van lijnvluchten. Het blijkt erg moeilijk om op die manier drie landen in slechts anderhalve dag te bezoeken. Een privévliegtuig afhuren (op kosten van de belastingbetaler) ziet het departement omwille van de kosten niet zitten.

De D66’er is desalniettemin erg teleurgesteld. Er zouden ‘zeer belangrijke’ gesprekken op de planning staan zoals over ‘stabiliteit en groei’. Bovendien zou haar bezoek al maanden geleden gepland zijn.

Waarom deze belangrijke gesprekken niet via Zoom of Skype kunnen plaatsvinden is niet bekend. Ook wordt niet verteld wanneer de minister de landen alsnog zal bezoeken.

 

Scroll naar boven