Heftige situatie in de Efteling, beveiliging grijpt hard in

Heftige situatie in de Efteling, beveiliging grijpt hard in

In de Efteling (Kaatsheuvel) heeft een bezoeker afgelopen zaterdag een gezin betrapt op diefstal. Hij zette de achtervolging in en met succes. Het gezin bleek voor honderden euro’s aan souvenirs te hebben gejat.

Het lijkt erop dat mensen tegenwoordig steeds raarder gedrag vertonen. Gisteren kwam er nieuws naar buiten over iemand die de Wensbron in de Efteling aan leegroven was.

Vanmiddag werd duidelijk dat een koppel met kinderen in het Vlaamse attractiepark Plopsaland meerdere koffieautomaten had opengebroken voor het muntgeld.

Souvenirs

En nu is er wederom nieuws over de Efteling. Een gezin bleek hier afgelopen zaterdag voor honderden euro’s gejat te hebben uit kledingwinkel Spiegeltje, Spiegeltje.

Bizarre situatie in de Efteling, beveiliging grijpt hard in

Een groep bezoekers zat zaterdagmiddag op het terras, dat uitzicht heeft op de kledingwinkel. Een van de bezoekers zag een man een tijger-onesie met kleerhanger in zijn tas duwen. De man keek schichtig om zich heen en liep de winkel uit zonder te betalen.

Samen met een medewerker besloten bezoekers de man en zijn vrouw te volgen. De man verdween echter uit het zicht. Zijn vrouw had ook tassen vol spullen bij zich.

Toen ze werd aangesproken, besloot ze zich te verstoppen op het invalidetoilet. Maar ja, daar moet je ook een keer uit. Toen de vrouw eruit kwam, stonden de tassen en haar kind nog binnen. In de tassen zaten knuffels, kleding en zelfs een Efteling-monopolyspel.

Beveiliging

De beveiliging is daarop gekomen en heeft de vrouw aangehouden. Niet veel later werd haar man ook gevonden. De twee hadden samen voor meer dan 500 euro gejat.

Volgens een woordvoerder van de Efteling zijn de dieven inderdaad op zaterdag betrapt. De woordvoerder prijst de sociale controle in het park.

Scroll naar boven