Passagiers die op 19 juli jongstleden een vlucht van Malaga naar Milaan Malpensa hadden geboekt met Ryanair, hebben een ervaring gehad om nooit meer te vergeten. De kans dat ze nog een keer met de vliegmaatschappij in zee gaan, lijkt klein.
Op 19 juli jongstleden, zes dagen geleden dus, zou het vliegtuig vertrekken van Malaga naar Milaan. Het airconditioningsysteem werkte echter niet goed.
Dat zorgde ervoor dat het vliegtuig urenlang aan de grond bleef staan. In de tussentijd liep de buitentemperatuur op tot wel 42 graden Celcius. Ook niet prettig.
Buitentemperaturen van meer dan 40 graden, een defect airconditioningsysteem en een vliegtuig dat uren in de brandende zon stond. Dat was de beproeving die passagiers tijdens een vlucht van Malaga naar Milaan moesten doorstaan https://t.co/LgJNkDxbUl
— AD.nl (@ADnl) July 24, 2023
Paniekaanvallen
De passagiers mochten het vliegtuig om de een of andere manier niet verlaten en bleven opgesloten zitten. Je kunt je voorstellen dat wanneer je met honderden mensen in een afgesloten ruimte zit opgesloten, dit niet de meest comfortabele manier is om te reizen.
De hitte eiste dan ook al snel zijn tol. Passagiers kregen last van hyperventilatie, paniekaanvallen en sommigen vielen flauw. Pas na DRIE UUR werd er een ambulance opgeroepen.
@iconize Grazie dell’orrenda esperienza @Ryanair ♬ suono originale – Marco Ferrero
Pas op dat moment mochten passagiers het toestel verlaten. De vertraging liep uiteindelijk op tot twaalf uur. Heel bizar, maar dat is ook de verklaring van Ryanair.
‘Klein mankementje’
Volgens een woordvoerder van de vliegmaatschappij was er slechts een ‘klein technisch mankementje. Een passagier beschreef de vlucht als ‘de slechtste uit zijn hele leven’.
Op sociale media gaan er tallozze video’s rond, waar mensen ontzettend van lijken te schrikken. Vooral op TikTok regent het veel commentaar.
De Codici-vereniging heeft een onderzoek ingelast naar het handelen van de maatschappij. Het is natuurlijk bizar dat men maar liefst drie uur wacht voordat er actie komt.
De vereniging roept passagiers in de tussentijd op om voor hun belangen op te komen. Ook sporen ze passagiers aan om vooral antwoorden en compensatie te eisen van Ryanair.