Heftige beelden: Vrouw filmt hoe man haar kat van brug af gooit

Heftige beelden: Vrouw filmt hoe man haar kat van brug af gooit

Ellis de Korte kwam afgelopen zondag terecht in haar grootste nachtmerrie. Ze hoorde haar kat Rody krijsen. Toen ze in totale paniek naar buiten rende, zag ze haar kat liggen in een gracht in Oudewater.

Toen Ellis de camerabeelden van haar Ring-deurbel terugkeek, sloeg de schrik haar om het hart. Te zien is hoe een jonge man Rody naar zich toe lokt, om de kat vervolgens van een drie meter hoge brug in de gracht te smijten. De man is op dit moment nog spoorloos.

Heftige beelden: Vrouw filmt hoe man haar kat van brug af gooit

Toen De Korte op de plek des onheils aankwam, lag Rody al zes minuten in het water. ”Ik schrok me dood: wie doet er nu zoiets?”

Daders

Hart van Nederland meldt dat twee jonge mannen tegenover het huis van Ellis ”aan het chillen” waren. Na een minuut of 20 zag een van hen de kat van De Korte. De jongen lokte de kat daarop naar hem toe en smeet het beestje de gracht in. De jongens zijn daarna met de noorderzon vertrokken.

Ellis snapt niet dat mensen tot dergelijk leed in staat zijn. ”Ik denk dat het gewoon baldadigheid is, maar dit gaat veel te ver.”

Aangifte

Ellis was van plan om de volgende ochtend aangifte te doen. De politie gaf haar te verstaan dat dit nu echter niet mogelijk is, doordat het ”erg druk is” en er toevallig ook personeelstekort is. Over ongeveer twee weken is de eerstvolgende optie om aangifte te doen.

Als klap op de vuurpijl kan Ellis geen aangifte doen van dierenmishandeling. ”Dat bestaat blijkbaar niet. Ik moet van de politie aangifte doen van poging tot vernieling. Ik vind het vreemd.”

Scroll naar boven