Heftige beelden uit Urk: ‘Jongeren steken Israëlische vlaggen in de fik

Heftige beelden uit Urk: 'Jongeren steken Israëlische vlaggen in de fik

Hoewel men in Nederland er alles aan probeert te doen om het Israël-Hamas gebeuren niet over te laten waaien naar hier, is dat inmiddels toch gebeurd. Afgelopen nacht is het misgegaan in Urk. Lokale strijders hebben flink huisgehouden.

Omroep Flevoland, De Telegraaf en Hart van Nederland melden dat en afgelopen nacht in Urk meer dan twintig Israëlische vlaggen van woningen getrokken zijn.

Volgens een woordvoerster van de gemeente zijn de vlaggen er niet alleen afgehaald, maar zijn ze ook in de fik gezet. Hier circuleren beelden van.

Urk

De gemeente is flink geschrokken. Een woordvoerster zegt: ”Op Urk voelen sommige mensen zich verbonden met Israël. Zij hebben Israëlische vlaggen gehesen.”

”Vannacht zijn sommige vlaggen van de huizen gehaald en verbrand. De vlaggen zijn verzameld en naast een kerkgebouw in brand gestoken.”

Aangiftes

De gemeente heeft alles inmiddels opgeruimd. Het is nog niet bekend of er aangifte zal worden gedaan. Ook de daders zijn nog niet bekend.

Volgens de lokale autoriteiten is er een buurtonderzoek gaande. Er wordt verzocht om meer beelden zoals video’s die met deurbelcamera’s zijn gemaakt.

Eigenaren van de bewuste vlaggen zijn inmiddels wel naar de p0litie gestapt. Er zijn inmiddels al enkele aangiftes binnen. Momenteel worden andere gedupeerden ook verzocht om aangifte te doen.

De gemeente had dinsdag op X gemeld dat men zich in Urk verbonden voelt met Israël “en daarom hijsen we deze week elke ochtend de Israëlische vlag bij ons gemeentehuis”.

Scroll naar boven